To je to što me zanima!

'Nikolić je pijan 1991. pobio civile da dokaže da je Srbin'

Slaven Letica u svojoj knjizi 'Mala povijest Velike Srbije' navodi u fusnoti zanimljiv detalj, koji u Hrvatskoj nije naveliko komentiran iako je knjiga neko vrijeme u prodaji
Vidi originalni članak

Slaven Letica u svojoj knjizi Mala povijest Velike Srbije (izdanje Vuković & Runjić) navodi u fusnoti zanimljiv detalj, koji u Hrvatskoj nije naveliko komentiran premda je knjiga već neko vrijeme u prodaji. Letica, naime, prenosi optužbe koje su protiv današnjeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, u Srbiji iznijeli Nataša Kandić, predsjednica Fonda za humanitarno pravo, i Vladimir Beba Popović, bivši ministar informiranja. Prema tim tvrdnjama, Tomislav Nikolić je u jesen 1991., osobno pobio skupinu hrvatskih civila, staraca.

“Bivši šef Ureda za informiranje u Đinđićevoj vladi Vladimir Popović” piše Letica, “izjavio je za beogradsku televiziju B92, u svibnju 2007., kako mu je nekadašnji šef srbijanske Službe državne bezbednosti (SDB) Jovica Stanišić, ispričao da je tadašnji Šešeljev zamjenik Tomislav Nikolić u selu Antin u jesen 1991. osobno pobio jednu skupinu civila. On je '91, lično, u selu Antin, zapadna Baranja, prilikom posjete nekom dobrovoljačkom odredu Srpske radikalne stranke, došao kao dužnosnik, i kad se tamo pekao vol, janjetina na ražnju, i kad se malo napio, navečer je, kako bi pokazao da je i on pravi Srbin, uzeo kalašnjikov i neke bake i djedove, njih jedno deset, petnaest, pobio i bacio ih u bazen...” Letica navodi i kako je zbog tih tvrdnji, Natašu Kandić tužila Srpska radikalna stranka, dok je Nikolić konstatirao kako u Antinu nitko nije poginuo. No, Fond za humanitarno pravo tvrdi da je ubijeno oko 50 Hrvata. Letica kao izvor navodi Wikipediju.

Letica u knjizi uglavnom analizira obnovu četništva u Srbiji i Republici Srpskoj. Osnovna mu je teza da Srbi, nakon gubitka ratova devedesetih, te odricanja od NOB-a i Tita, sada traže novo povijesno uporište, koje nalaze u ravnogorskom pokretu. Prema njegovom osobnom iskustvu sudjelovanja u jednoj banjalučkoj tv emisiji, u kojoj su gledatelji telefonski glasovali što misle o toj temi, “čak 80 posto gledatelja odobrava rehabilitaciju Draže i četničkog pokreta, dok joj se protivi samo njih 20 posto”.

Idi na 24sata

Komentari 136

  • milicai 10.10.2013.

    vi ste fenomeni

  • roki10 07.10.2013.

    Nasoj besramnoj vladi to nesmeta sto je Nikolic pobio Hrvate, jer oni nisu Hrvari,oni su samo izrod Hrvatskog naroda.Njima niko u familiji nije poginio, oni ce na kraju Nikolica ordenom nagradit,umjesto da sa njima nemamo nikakve veze,oni su nas pobili i razorili, a sad ih ljubimo.Nedaj Boze da nam se dogodi Egipat bilo bi bjezanja.

  • zeljkopž 07.10.2013.

    Pn nije ništa čudno. Na par mjesta sam pročitao da je titulu vojvode stekao baš za vrijeme agresije na Vukovar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare