To je to što me zanima!

Nikolić o Kosovu: Teško ćemo se mi moći dogovoriti o svemu

Nikolić se ne slaže s tezom o "implicitnom priznanju Kosova", koju je iznijela i europska zastupnica Ulrike Lunaček. Prvi put se susreo s predsjednicom Kosova
Vidi originalni članak

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga i srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić sastali su se u Bruxellesu po prvi put. Večernji list javlja kako se Nikolić ne slaže s tezom o "implicitnom priznanju Kosova", koju je iznijela i europska zastupnica Ulrike Lunaček.

Predsjednik Srbije istaknuo je kako to tako doživljavaju samo oni koji sami priznaju Kosovo, a oni koji ga poput njega ne priznaju na to gledaju drugačije. Zasmetalo mu je i što je predsjednica Kosova na sastanku kazala kako je Kosovo nezavisna i suverena država.

- Ako predstavnici privremenih institucija u Prištini inzistiraju na nezavisnosti, kao večeras gospođa Jahjaga, onda ćemo se mi teško moći dogovoriti. A ako se ne dogovorimo, teško ćemo moći lijepo i mirno živjeti - kazao je Nikolić. Čelnica Kosova je nakon sastanka rekla da Nikolić “ne odustaje od nacionalističke retorike koja je već donijela toliko zla, ne samo Kosovu nego i regiji”.

Idi na 24sata

Komentari 131

  • bbbdado 07.02.2013.

    Nikoliću ovo je samo produživanje agonije, Kosovo je neovisno

  • hrvatskadominacija 07.02.2013.

    ovi Srbi da su imalo pametni,podržavali bi političare kao pokojni Đinđić,Čedo Jovanović i sl,ali ne oni biraju ovakve ekstremiste kao Nikolić,Milošević i Dačić i sl radi koji i imaju problema da je pokojni Đinđić živ nikad se Kosovo nebi odvojilo od Srbije,niti bi Crna gora tražila samostalnost,sami ste si krivi Srbi dok god birate Nikoliča,Dačića i sl uvijek čete izvisiti na kraju

  • claus 07.02.2013.

    Svatko ima svoju Povijest ! No ...sto je tu je ....i pitanje koje su godine referentne za Što ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare