To je to što me zanima!

Nikolić: Haag bi sada sve Srbe trebao pustiti iz svog pritvora

Ako Oluja nije bila zločin i ako Haradinaj nije počinio zločin, gdje će onda naći zločin kod političara, zapovjednika vojski i policije Srba koji su u Haagu, tvrdi Nikolić
Vidi originalni članak

Nakon što je Haaški sud oslobodio Ramusha Haradinaja, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ocijenio je da je sada trenutak kada bi iz Haaškog suda trebali izaći svi Srbi.

- Navikli smo na muku da drugi pokušavaju raspolagati našim sudbinama. Ovo je trenutak kad iz Haaškog suda trebaju izaći svi Srbi, zato što, ako Oluja nije bila zločin i ako Haradinaj nije počinio zločin, gdje će onda naći zločin kod političara, zapovjednika vojski i policije Srba koji su u Haaškom pritvoru - rekao je Nikolić.

Srpski predsjednik tvrdi da sada nitko ne može sumnjati u istinitost onoga što je Srbija tvrdila od samog osnivanja Haaškog suda da 'to nije pravedan sud i da je njegov cilj da Srbe kao narod i sve srpske države osudi na vječno savijanje glave pred nekakvim zločinima'. 

'Oni žele da Srbi pate'

- Mislim da nisu dobro procijenili Srbe. Nas ovolika nepravda može samo da podigne, nikada ne može da nas sruši i razočara. Mi smo narod koji je ponosan kada mu rade nepravde i možda iz toga dođe do nove sloge i mira među građanima Srbije. Sad je jasno da oni ne gledaju u Srbiji tko je koje vjere, spola ili narodnosti, oni gledaju da svi oni koji žive u Srbiji pate dok svjetski moćnici tako budu željeli - rekao je Nikolić u Kraljevu, javlja Blic.

Nikolić je dodao kako će ove presude, hrvatskim generalima i Haradinaju, ostaviti neizbrisive posljedice u odnosima u cijeloj regiji.

'Ako nas je netko htio posvađati, našao je pravi način' 

- Ne može se dogoditi da poslije svega ovoga mi nastavimo da sa svojim susjedima održavamo odnose kakve smo imali do sada. Ako je netko htio da nas posvađa, našao je pravi način - rekao je Nikolić.

Generali su oslobođeni tako da Hrvatska uđe čista u EU

Srpski predsjednik smatra da se iza ovih presuda krije želja međunarodne zajednice da 'Hrvatskoj omogući da uđe čista u EU i da vodi svoj proces protiv Srbije i srpskog naroda, a da se privremenim institucijama u Prištini omogući da s Beogradom pregovaraju neopterećene hipotekom zločina'.

Idi na 24sata

Komentari 186

  • ludom 02.12.2012.

    A kakve su veze sa već priznatom Hrvatskom državom u svojim granicama imali Kadijević, Ađić, Ražnjatović, Šljivančanin i ostali srpski državljani kada su mirne duše srbe slali u Hrvatsku u rat? Pa i ti Nikoliću, ako si devedesetih bio u Hrvatskoj, kako si ušao u nju, sa kojom putovnicom, ili si ušao ilegalno sa Jugo armadom (koju smo vam većinom mi Hrvati kupili) Svi ste vi dragi moj Nikoliću bili smeće koje ste tukli po nama, a kojem bih ja zabranio ulaz u Hrvatsku za sva vremena i ne samo tebi, nego i svima onima koji te podržavaju.

  • Aurelije13 01.12.2012.

    da, majstori če dobiti Nobelovu nagradu za mir, znaš kad Tomek? Nikad...Šteta kaj nema streljanja više.

  • 30.11.2012.

    Neka ih puste iz Haaga, a mogu ih iskrcati u Hrvatskoj. Mi ćemo ih rado primiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare