To je to što me zanima!

Nikolić: Srbija ni pod kojim uvjetima neće priznati Kosovo

Srbija nije spremna, ne može i nikada, ni pod kojim uvjetima neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, rekao je srpski predsjednik
Vidi originalni članak

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić u utorak je govorio n zasjedanju opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku. Srbijanski mediji pišu kako je kazao da Srbija ni pod kojim uvjetima nije spremna priznati neovisnost Kosova.

- Srbija nije spremna, ne može i nikada, ni pod kojim uvjetima neće priznati, ni eksplicitno, ni implicitno, jednostrano proglašenu nezavisnost svoje južne pokrajine Kosova i Metohije - rekao je Nikolić. 

Dodao je kako smatra da se pitanje Kosova može riješiti na miran način te je obećao da će Srbija ispuniti sve obveze koje je preuzela na sebe. Požalio se međutim da su dosadašnji pregovori s Kosovom bili ispunjavanje želja albanske strane i popuštanje srbijanskog vodstva.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • MALA RAJA 26.09.2012.

    E moj Panticu,ovaj NIkolicu biti ceš ti kapetan od bela ladja. Bit ce , bit ce !!!

  • rijeka36 26.09.2012.

    KRALJ TOMISLAV ( Nikolic ) je govorio na 67-om zasijedanju u UN u njujorku a poslije je mozda iza kulisa promovirao njegov proizvod SLJIVOVICU. Tko zna ? ?

  • Caffe-bar Gemini 26.09.2012.

    Srbija bi trebala voditi strategiju uvjetnog priznanja Kosova u okviru granica EU uz istovremeni ulazak u EU i Srbije i Kosova i to priznanje bi trebalo biti na dan pristupanja obje članice u EU. Tim činom granice između Srbije i Kosova ne moraju biti do kraja definirane, jer ulaskom u EU i onako ne bi te granice bile toliko bitne da se ne bi mogao nači dogovor.

Komentiraj...
Vidi sve komentare