To je to što me zanima!

'Nisam pobjegao iz Zagreba, prosvjedi ne štete ulasku u EU'

Josipović je na međunarodnoj manifestaciji Maslina 2011., a premijerka Kosor je posjetila Brodosplit. Poručio je prosvjednicima da paze na sebe i sugrađane
Vidi originalni članak

Predsjednik Josipović je danas u Splitu gostovao na međunarodnoj manifestaciji maslinara. 

- Moj program je poznat mjesecima unaprijed. Večeras se vraćam u Zagreb, a pretpostavljam i premijerka, odgovorio je predsjednik na pitanje da li se državni vrh skrio u Splitu pred prosvjedima. Prosvjede je okarakterizirao kao demokratsko pravo građana, koje na žalost neće riješiti sve njihove probleme.  

- Poručujem prosvjednicima da paze na sebe, svoju i tuđu imovinu, odaslao je Josipović iz Splita. Budu li prosvjedi mirni neće utjecati na ulazak Hrvatske u EU, no nemiri bi po Josipoviću mogli imati negativan učinak na naše članstvo u Uniji. Predsjednik nije htio spekulirati o tome da li bi prijevremeni izbori zaustavili val prosvjeda. Raspisivanje izbora je usko vezano uz stav parlamentarne većine, te nije na predsjedniku da izbore zaziva ili sprječava. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • irjasu 27.02.2011.

    kosorica kaže da prosvjedi štete za ulazak u EU...a nas cijenjeni predsjednik kaže da ne stete...ajde neka se dogovore!!! iako cisto summnjam da se "vođe" ove drzave mogu ista dogovorit...znaju samo lijepo zborit u vrijeme izbora..a poslje samo krasti i puniti svoje đepove...!!!

  • afrikanac 27.02.2011.

    Predsjedniče , prije par mjeseci imali ste popularnost iznad 80%... a sada po broju komentara na vase izjave vidim da više nikoga i ne zanimate ... Narod je odlučio obračunati se sa unutarnjim neprijateljem bez vas , očigledno ... PS. Uštedite koju paru na tim domjencima i koncertima jer Hrvatska postaje zemlja gladnih ...

  • user_73657 27.02.2011.

    Jedna informacija za sve one koji očekuju "nešto" od Josipovića u ovoj situaciji:.....Predsjednik republike nije oporbeni političar, nemojte od njega očekivati da se ponaša nelogično.

Komentiraj...
Vidi sve komentare