To je to što me zanima!

'Nisam rekao da će Slovenija dobiti izlaz na otvoreno more'

Slovenski ministar vanjskih poslova kaže da nema neslužbene informacije o ishodu arbitraže i da su njegovu izjavu od srijede za VTV hrvatski mediji krivo prenijeli
Vidi originalni članak

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec zanijekao je da ima neslužbene informacije o tome da će Slovenija na arbitraži dobiti dodir s otvorenim morem. Rekao je da su neki hrvatski mediji pogrešno shvatili njegovu izjavu koju je dao lokalnoj televiziji iz Velenja VTV. 

- Bio bih jako sretan da imam neslužbene informacije oko arbitraže koje govore da ćemo dobiti izlaz na otvoreno more. No, ja to nisam rekao - izjavio je Erjavec na marginama konferencije na Brdu pri Kranju, a prenijela slovenska agencija STA.

Dodao je i kako je cijela priča možda samo hrvatski spin kojim bi se ta priča pokrenula uoči parlamentarnih izbora. 

I slovensko ministarstvo vanjskih poslova demantiralo je da Erjavec ima bilo kakve informacije o ishodu arbitraže spornog dijela morskog teritorija oko Piranskog zaljeva. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 24.04.2015.

    Naravno da znaš....navodno su u slovenskim lukama uredno dopremljeni i složeni dijelovi naftnih platformi koje čekaju rješenje naravno u Slovensku korist! Ta bi se informacija možda mogla provjeriti?

  • 24.04.2015.

    ma dobit ces majstore...samo trebas platit dovoljno, javi se nekom od nasih ministara i sve ce ti srediti

  • GJURO 24.04.2015.

    Slovenci su naši dobri susjedi pa im treba dozvoliti da se malo prošire na moru, jer bi htjeli organizirati regatu, ali im je premalo mjesta za okretanje. Ljudi, imajte srca, dajmo im 100 m, neće nas to upropastiti, a njima će biti drago

Komentiraj...
Vidi sve komentare