To je to što me zanima!

'Nisam se ni trebao snalaziti u Vladi, jer ja sam tu bio odavno'

Prvi potpredsjednik Vlade, Radimir Čačić, i dalje stoji pri mišljenju da su projekti bivše vlade obično prodavanje magle. Kaže da je bilo samo priča, a ničeg na terenu
Vidi originalni članak

Ukoliko se neće vidjeti ovo što smo pokrenuli i ako se desetinama i stotinama natječaja i projekata ne osjeti optimizam i nova energija u gospodarstvu Hrvatske, onda nemam što raditi u Vladi, ponovio je pred sabornicom prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić. 

Dodao je da je zajednički jezik između njih i SDP-a oko Zakona o radu već davno pronađen. Naglasio je i da se civilizacijski standard zaštite radničkih prava ne smije narušavati.

- Ali to ne znači da se ne poštuje ekonomska situacija u kojoj se neka zemlja u određenom trenutku nalazi. Okovi u kojem se nalazi tretman ZOR-a, kao Biblija, kao u kamenu upisano Sveto pismo, ne dozvoljava nikakav pomak. Mora se dati prostor da se nakon određenog vremena kad ZOR istekne otvore pregovori i to je jedino što Vlada mora učiniti. Dalje je sve proces pregovaranja onako kako sindikati to govore i u čemu imaju pravo - rekao je Čačić. 

Na upit je li se, zajedno sa Vladom snašao u prva dva mjeseca rada, Čačić je odgovorio:

- Nisam se imao što snalaziti. Što se mene tiče, ja sam tu već bio. Stanje je takvo kakvo sam očekivao i nije me ništa iznenadilo - rekao je Čačić. 

Dotakao se i spornih projekata bivše Vlade za koje i dalje tvrdi da je prodavanje magle.

- Pazite, kad čujem da netko priča o milijardama, pitanje je ima li za platiti hotelsku sobu ili ručak i postoji li opasnost da pobjegne iz hotela. Tako je i s vladama. Kad govore o ogromnim desetinama milijardi projekata koje su započeli ili će započeti, vrlo bih rado vidio nešto što je negdje dovršeno, sagrađeno, fakturirano i naplaćeno - rekao je Čačić te ustvrdio kako je bilo samo priče, a ničega na terenu.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • rastoke 17.04.2012.

    e moj Čačiću!! dao bog pa te snašla ona židovska kletva:imao pa nemao!!! a jesi komad teleta, svaka ti cast!!!

  • templar73 26.02.2012.

    Da je Kosorica tako pripremila lijepo investicije kao što je pričala nebi mi sada bili u govnima do grla i nebi toliko ljudi završilo na burzama. Varaju se svi oni koji misle da se sve može promijeniti za mjesec dana, a oni su industriju uništavali godinama potičući samo uvoz.

  • dgasp 25.02.2012.

    Riječi mu se na vodi zapisuju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare