To je to što me zanima!

'Nisam za zabranu pobačaja, ali treba zaštititi život djeteta'

Pobačaja je u posljednjih godina sve manje. U novom zakonu prvo treba otvoriti maksimalno demokratsku raspravu, a s druge strane učiniti sve da se život čuva od začeća i da bude što manje pobačaja, kaže Kujundžić
Vidi originalni članak

Mislim da zabrane nisu nikada ništa u povijesti riješile, pa neće ni pobačaj, rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić u intervjuu za Večernji vezano uz novi zakon o pobačaju.

Kako ističe, protiv je zabrane jer se time nosi rizik da pobačaje bude sve više i da se ugroze životi majki.

- Nasreću, pobačaja je u posljednjih godina sve manje. U novom zakonu prvo treba otvoriti maksimalno demokratsku raspravu i čuti sva moguća objašnjenja i prijedloge, a s druge strane učiniti sve da se život čuva od začeća i da bude što manje pobačaja - rekao je ministar.

Time kaže kako se država s ozbiljnim demografskim problemima poput Hrvatske mora pobrinuti da da osigura da će dijete imati mlijeko, pelene, vrtić te posao kada odraste.

- Na tom tragu treba čuvati i majku i dijete u novom zakonu - dodao je Kujundžić te potvrdio kako se povjerenstvo za novi zakon priprema, ali da nisu još složili imena.

Idi na 24sata

Komentari 112

  • kaius 17.06.2018.

    glavno de če se osnovat opet novo povijerenstvo, hmm,dali če biti kao ono u agrokoru i svi če imat rekordne plaće?

  • ljubica ljubičica_1 17.06.2018.

    Bolje vi nešto napravite za naše zdravstvo.A žene pustite da same odlučuju to je njihovo tjelo i imaju pravo napravit što žele.Nevoli svako djecu .A omakne se trudnoća i što triba rodit.Nebi rekla.Ja sam oduvjek za pobačaj i ako sam iz katoličke obitelji.

  • 16.06.2018.

    Eto ti crveni komunjaro hehe šipopu mi indijansku nubana

Komentiraj...
Vidi sve komentare