To je to što me zanima!

'Nitko nije kriv što je bolestan, trebamo pokazati empatiju...'

Mi kontinuirano ovdje naglašavamo da se radi o bolesti, dakle nitko nije kriv što je bolestan i trebali bismo pokazati određenu empatiju prema tim osobama kojima se dogodilo da su pozitivni, rekao je Capak
Vidi originalni članak

Krunoslav Capak je na današnjoj press konferenciji objasnio zašto  ne objavljuju brojke po gradovima, nego samo po županijama.

POGLEDAJTE VIDEO

Na novinarsko pitanje je li razlog tomu to da u malim mjestima ne bi dolazilo do stigmatizacije oboljelih, Capak je odgovorio:

"Mi imamo bazu podataka s adresamma i OIB-ima, dakle nama nije nikakav problem napraviti to po gradovima. Smatrali smo da nije potrebno. Radimo brojke po županijama i analiziramo na dnevnoj bazi. Kod toga nismo razmišljali o tome da postoje u nekim mjestima pojave stigmatizacije, razmjena često i lažnih informacija preko društvenih mreža o tome tko je sve pozitivan i koji članovi njihovih obitelji su pozitivini, s imenima i prezimenima i s negativnim odnošenjem susjeda, prijatelja i ostalih prema tome. Mi kontinuirano ovdje naglašavamo da se radi o bolesti, dakle nitko nije kriv što je bolestan i trebali bismo pokazati određenu empatiju prema tim osobama kojima se dogodilo da su pozitivni i ne opterećivati ih dodatno stigmatizacijom."

Idi na 24sata

Komentari 51

  • DamTi18cm 11.04.2020.

    Vi ste ju i stvorili

  • ina67 11.04.2020.

    Možda i da se neki osvijeste i pogledaju kako se vozi gradonačelnik Bergama

  • ina67 11.04.2020.

    Upravo gledam reprizu "Provjereno" , strašno, u trgovinama je zaštita na blagajnama, a kod nas recimo u FINI, ne mogu gledati kako rade bez te zaštite, a bila je, pa se pitam tko i zašto je to skinuo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare