To je to što me zanima!

'Nismo se mi izgubili, nego su planinarske staze loše'

Obitelji nisu mogle mobitelom dobiti planinare Slavka Bučanovića (80) i Josipa Brozičevića (68) pa su organizirali potragu. Našli su ih sljedeći dan
Vidi originalni članak

Poznati osječki planinari Slavko Bučanović (80) i Josip Brozičević (68), koji su u utorak krenuli zahtjevnom planinarskom rutom od Voćina do Zvečeva, noć su proveli u šumi. Nakon što su im se potrošile baterije mobitela, njihova djeca izgubila su s njima kontakt pa su Službi 112 u utorak navečer prijavili nestanak. U srijedu ujutro počela je potraga. Brozičevića su pronašli na jezerima na Zvečevu, gdje je spavao u autu, a poslije 10 sati, na jednom od putova Kamenskog, ravnatelj parka dr. Ivica Samardžić pronašao je Bučanovića.      
Vremešni planinari kažu da za njima nije trebalo tragati jer su u svakom trenutku znali gdje su. Bučanović je u 20-ak sati prešao više od 25 km teško prohodnih staza.
- Imao sam kartu i kompas, ali zbog neprohodnosti staza morao sam ići obilazno. Zato sam i prenoćio u šumi među divljim životinjama - kaže Bučanović.
Kaže kako će njih dvojica opet u avanturu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • swatmachine 15.01.2023.

    prdonje se izgubile...i Kvit.!....oni kao da su 1 x planinarili..Amaterizam...

  • StratStrat 19.09.2013.

    Poznavao sam gospodina Slavka cijeli život i mogu samo savršeno potvrditi ono što je brkan1 napisao... Kako se i sam bavim skoro svime čime se bavio i pokojni Slavko mogu samo reći hvala za tonu savjeta koji su mi nemali broj puta pomogli na planinama... Komentar "senilni prdonje" je totalno suvišan...

  • karter 09.10.2009.

    Možeš pričati što hoćeš, ali, ipak se radi samo o dva stara prdonje. Izgubili su se u pitomom kraju. Ipak, sve u svemu, stvarno, te planinarske staze su živi užas kod nas! Kad će ih jednom asfaltirati i osvjetliti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare