To je to što me zanima!

Ništa od Glunčića: Reformu će voditi bivši ministar Fuchs?

Tako je premijer vratio 'udarac' ministrici obrazovanja Blaženki Divjak i na čelno mjesto ERS-a postavio čovjeka koji itekako dobro poznaje obrazovni sustav, promjene, pravila...
Vidi originalni članak

Matko Glunčić kao HDZ-ov kandidat za voditelja neće preuzeti čelnu poziciju u ERS-u. Neće ta uloga pripasti niti jednom od petero Glunčićevih protukandidata koji su se prijavili na natječaj raspisan u siječnju ove godine. 

'PRIPREMLJENA SAM' Divjak o reformi: Ja sam svoje rekla i od toga neću odustati...

Rezultat je to dogovora HDZ-a i HNS-a koji je rezultirao stabilnošću Vlade no na istom dogovoru Plenković je jasno poručio, da udovoljavajući želji ministrici Blaženki Divjak, sam će izabrati novog voditelja Ekspertne radne skupine. 

Ta će uloga pripasti Radovanu Fuchsu, nekadašnjem ministru obrazovanja, doznaje Večernji list.

NE MOGU SE DOGOVORITI Politiku van iz reforme: Divjak ne popušta, a Plenki taktizira

- Ne mogu potvrditi da sam novi šef Ekspertne radne skupine. Odluku o novom šefu donosi šef posebnog stručnog Povjerenstva Andrej Plenković - bilo je sve što je za Večernji list kazao Radovan Fuchs. 

Tako je premijer vratio 'udarac' ministrici obrazovanja Blaženki Divjak i na čelno mjesto ERS-a postavio čovjeka koji itekako dobro poznaje obrazovni sustav, promjene, pravila i strategiju obrazovanja. 

Iz HNS-a za 24sata također nisu željeli potvrditi da će Fuchs biti na čelu novog ERS-a. Kako neslužbeno doznajemo, ministrici Divjak Fuchs bi ipak bio prihvatljiviji kandidat od njezina državnog tajnika Matka Glunčića.

Međutim, upitno je može li novi voditelj ERS-a biti izabran mimo natječaja, budući da Strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije, koju je usvojio Hrvatski sabor, mjerom 2.1.1. definira ustroj Ekspertne radne skupine te kaže kako su pokazatelji provedbe te mjere raspisivanje natječaja za članove ERS-a te njegov početak rada.

 

Idi na 24sata

Komentari 124

  • Eva Maras 08.04.2018.

    Lijepa zamjena, zlo za gore.

  • Saguaro 08.04.2018.

    ova nacija ce i dalje stati neobrazovana... nista od toga

  • elf 08.04.2018.

    Gospodin Fuchs je bio ministar obrazovanja i nihe napravio nista, tj. napravio je jos vecu administraciju i zaposlio u resor svoje podanike. Nista nije cudno u ovoj drzavi pa ni to da Plenkovic odabere koga hoce za bilo sta, jer ipak on moze sta hoce. Zelim od srca da nam HDZ vlada jos 100 godina, jer ocito ne zasluzujemo bolje! Imamo Hrvatsku, zivio HDZ, biti ce ovo mala Svicarska!

Komentiraj...
Vidi sve komentare