To je to što me zanima!

Ništa od primirja u Ukrajini? Borbe kod Mariupolja ne staju

Borbe se vode svakodnevno uz topničku i tenkovsku vatru, a u posljednja 24 sata ubijena su tri pobunjenika. Pobunjenici tvrde da kontroliraju oko 30 posto sela
Vidi originalni članak

Borbe ne prestaju blizu strateške luke Mariupolja, posljednjeg velikog grada na proruskom separatističkom istoku Ukrajine pod kontrolom vlade u Kijevu, javlja HRT. 

Borbe se vode svakodnevno uz topničku i tenkovsku vatru, a u posljednja 24 sata ubijena su tri pobunjenika.

Pobunjenici tvrde da kontroliraju oko 30 posto sela, glavnog ukrajinskog uporišta prije Mariupolja, luke na obali Azovskog mora. Zauzimanje tog industrijskog grada s 500 tisuća stanovnika nužno je za uspostavu kopnene veze između Rusije i Krima, ukrajinskog poluotoka koji je Rusija pripojila prije godinu dana, ali ovisi o Ukrajini što se tiče njegovih vitalnih potreba.

Dvije strane se međusobno optužuju za povredu ugovora Minsk 2, a prema kojem su se strane obvezale na povlačenje teškog oružja s bojišnice kako bi uspostavile tampon zonu široku 50 do 140 km, ovisno o vrsti oružja.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • Sička 06.04.2015.

    zivjela slobodna Ukrajina

  • sinisabudimir 31.03.2015.

    amerikanci ce podrzavati Ukrajince dok ih pola ne izgine ! I onda ce se dogovoriti sa Putinom ! Nemoze mi niko reci pogotovo EU da joj treba sva ta bjeda i sirotinja !

  • Klan 22.03.2015.

    Za ruse nema opravdanja bez obzira na SAD. Oni su krenuli osvajat tuđi teritorij i to treba kazniti. Mahanje nuklearnim oruzjem je glupost, zna se da tu nema pobjednika! Obavezno Rusima oduzeti Krim i kazniti sa gubitkom jos nekog teritorija, isto kao sto je i Srbija kaznjena sa Kosovom! Pa neka svi znaju sro ih ceka!

Komentiraj...
Vidi sve komentare