To je to što me zanima!

Nisu bili efikasni: Policajci su morali jesti 15 burgera dnevno

Sve je započelo 2010. kada je narednik iz Osake zaključio da njegovi podređeni nisu dovoljno efikasni. Tjerao ih je da obilno jedu kako bi dobili na težini i snazi
Vidi originalni članak

Policijski narednik u Japanu dao je ostavku nakon što je dobio ukor jer je tjerao podređene da jedu junk food kako bi postali efikasniji.

Nepoznati narednik prometne policije (40) iz Osake naredio je mlađim policajcima da jedu više visoko kaloričnih obroka jer su trebali dobiti na snazi. Tako se uobičajen ručak znao sastojati od 15 burgera, 15 krafni te velike porcije rezanaca, a sve bi zalili s tri do četiri litre zašećerene kave s mlijekom, piše Daily Mail.

Obilno hranjenje je prema pisanju novina Yomiuri Shimbun započelo kada se narednik zabrinuo da policajci ne rade dovoljno dobro koliko bi mogli. Optužio ih je da im manjka energije i entuzijazma zbog fizičke slabosti i nisko kalorične hrane koje su dotad uzimali.

Stajao pokraj njih i nadzirao ih dok jedu

Policajci koji su bili podvrgnuti prisilnom hranjenju radili su u dvije policijske postaje, a imali su između 20 i 30 godina. Sve je počelo 2010., a trajalo je do prošle godine.

Narednik nije svakodnevno nadzirao policajce, nego bi ih tjerao na prežderavanje kada bi došao u policijsku postaju u izvid. Morali su vlastitim novcem kupiti hranu te jesti dok bi on stajao pored njih i gledao kako se muče dok trpaju hranu u sebe, pišu japanske novine.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • NinnaOuerghi 03.02.2014.

    Ja bi ovo svrstala u rubriku sokantno jer je presokantno, ne mogu vjerovati

  • POTPEC 03.02.2014.

    Nisam zna da se efikasnost pojačava prežderavanje. Moram pokušati.

  • Emily32 03.02.2014.

    Da bar mene netko hoće tjerati da jedem... obično me tjeraju od stola :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare