To je to što me zanima!

Nisu ga cijepili: Dječak (6) ima difteriju, u kritičnom je stanju

Španjolski zdravstveni dužnosnici potvrdili su da dijete nije bilo cijepljeno unatoč tome što je i cjepivo protiv ove bolesti dio besplatnog programa cijepljenja
Vidi originalni članak

Šestogodišnji dječak iz katalonskog grada Olota primljen je u bolnicu s dijagnozom difterije. To je prvi takav slučaj u Španjolskoj nakon 1987. godine. 

Zdravstveni dužnosnici potvrdili su da dijete nije bilo cijepljeno protiv te bolesti unatoč tome što je i cjepivo protiv ove bolesti dio besplatnog programa cijepljenja.

Dijete, koje je sada u kritičnom stanju, nije se cijepilo jer su njegovi roditelji protiv takve prakse. 

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) još je jednom ponovila da je cijepljenje najbolji način za sprječavanje difterije te da je cjepivo za navedenu bolesti sigurno i učinkovito. 

- Unatoč upozorenjima struke, problemi se pojavljuju zbog opiranja cijepljenju koje se pojavljuje među nekim roditeljima - priopćio je WHO.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • Sonador 10.06.2015.

    Zanimljivo kako ovdje još uvijek nije objavljen niti jedan jedini članak o posljedicama cijepljenja, sastavu cjepiva i tako dalje. Baš zanimljivo.

  • f1fun 09.06.2015.

    Gdje su sad pametni internet doktori???

  • iluminat 09.06.2015.

    Koliko ima labilnih karaktera da je to nevjerojatno. Kad se desi komplikacija vakcinacije, odmah su svi protiv. A kad se desi oboljenje zbog nevakciniranja, onda svi su ZA. Čitam komentare i ne verujem. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare