To je to što me zanima!

Nisu obavijestili: Policija prati Zagrepčane preko kamera

Riječ je o pilot programu koji je ranije najavljivan, ali građane nitko nije obavijestio da je počela njegova provedba. Iz policije nisu objasnili zašto nisu javili građanima
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija već je nekoliko dana povezana na gradski sustav video-nadzora  pa građane osim komunalaca na ulicama nadziru i policajci. Riječ je o pilot programu koji je ranije najavljivan, ali građane nitko nije obavijestio da je počela njegova provedba. 

- Policijska uprava zagrebačka povezana je na gradski video-nadzor temeljem članka 5. stavka 1. točke 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama - poručili su iz policije za Novi list. 

Prema toj zakonskoj odredbi jedinice lokalne i područne samouprave u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama uređuju promet na svom području, a između ostalog određuju i sustav tehničkog upravljanja prometa, te upravljanja prometom putem elektroničkih sustava i video-nadzora.

Ako policija želi snimke s javnog video-nadzora mora dobiti nalog rukovoditelja, a na ovaj način želi se podići razina prevencije kažnjivih djela. Osim toga policija želi iskoristiti gradski video-nadzor u potrazi za počiniteljima. 

Iz policije nisu objasnili zašto nisu obavijestili građane o početku pilot-projekta. 

Idi na 24sata

Komentari 60

  • transmiter 31.05.2013.

    Pa kaj pastiri obavjeste ovce da ih promatraju?

  • Stara_1 25.05.2013.

    obavijest se nalazila u malom clanku jednih nasih tiskovina. (onak diskretna da ne bi upala u oci)

  • SekaAllTimeLow 22.05.2013.

    koja faking drama od članka iz ničega. vi stvarno od muhe slona radite, a od gluposti članak. ako su prije najavili, kog briga što nisu rekli točan datum. šta bi bilo drukčije da jesu? ne bi izašli van taj dan da ste znali da vas snimaju? koje gluposti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare