To je to što me zanima!

Nitko neće u Bandićeve stanove u naselju Sopnica

Već mjesecima Zagrebački holding nije prodao niti jedan jedini stan. Državni službenici mogu kupiti kvadrat za 980 eura. No niti oni ih ne žele
Vidi originalni članak

Bandićeve stanove, sagrađene u zagrebačkom naselju Sopnica-Jelkovec nitko ne želi kupiti. Javna je tajna da Zagrebački holding već mjesecima nije prodao niti jedan jedini stan u tom “gradskom naselju”. Ne žele čak ni državni službenici i namještenici ministarstava iako imaju mogućnost kupiti stan po cijeni od samo 980 eura za četvorni metar, uz povoljno financiranje. Kako saznaje Poslovni dnevnik, privilegij im je omogućila Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u srpnju, a u ponudi je ukupno 75 stanova. Zdravko Juć, voditelj podružnice Stanogradnja u Holdingu, kaže da je APN dobila oko 130 stanova kao kompenzaciju za prodavanje svoje projektne dokumentacije gradu. Još je u travnju APN ponudio zaposlenicima MUP-a i MORH-a 55 stanova na toj lokaciji po istoj cijeni, no čini se da policajci i vojnici ne pokazuju preveliki interes za najjeftiniju ponudu novogradnje u Zagrebu. Prodano je tek 19 stanova. Stoga su u APN-u odlučili preostale stanove ponuditi zaposlenicima svih ministarstava. Glasnogovornica Ministarstva kulture Ivana Krušec kaže da joj ne pada na pamet kupovati stan u tom naselju jer joj se trošak putovanja do posla nikako ne bi isplatio, čak ni uz navedenu pogodnost jeftinog kvadrata. To potvrđuje da je naselje sagrađeno “Bogu iza nogu”. U Zakonu o društveno poticajnoj stanogradnji stoji da o eventualnom prvenstvu kod kupnje stana odlučuje Vlada, no iz Vlade nam nisu odgovorili koji su to kriteriji.


- 2713 stana sagrađena su u naselju Sopnica-Jelkovec. Gradonačelnik Bandić iznimno je ponosan na velebni projekt.

- 1480 stanova su gradski za iznajmljivanje od 2,5 do 3,6 eura po četvornom metru i socijalni stanovi, koji su jedini puni

- 1103 su stana koji se prodaju po cijeni od 1285 eura po četvornom metru, a 130 stanova APN-a je jeftinije

Idi na 24sata

Komentari 30

  • manjara 02.08.2010.

    Evo još jednog razloga zašto bi u poglavarstvu trebali požuriti sa obradom papira koje smo predali na natječaj za socijalne stanove. Mi smo podstanari s troje djece i svejedno nam je gdje bi živjeli, samo da više ne plaćamo podstanarstvo, a sa našim primanjima nema šanse da ikada dignemo kredit za stan.

  • sinisa 007 02.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • manjara 02.08.2010.

    @esna v - mi smo socijalno ugrožena obitelj i plaćamo SVE naše režije bez ikakve pomoći, a tako bi i kada i da dobijemo stan od grada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare