To je to što me zanima!

Nitko nije znao: McCain došao u Hrvatsku, sreo se s Kolindom

Na poziv Predsjednice Republike, američki senator John McCain došao je u posjet Hrvatskoj. Kolinda i on su u nedjelju u Opatiji razgovarali o stanju u jugoistočnoj Europi
Vidi originalni članak

Posjet je započeo sastankom Predsjednice Republike i senatora u Opatiji‎ i predstavlja nastavak njihovog redovitog dijaloga, a dolazi nakon nedavnog sastanka na marginama Minhenske sigurnosne konferencije.

Predsjednica i senator McCain razgovor su posvetili razmjeni stajališta o stanju u jugoistočnoj Europi, naglasivši značaj vjerodostojne i individualne euroatlantske perspektive za sve države ovog područja i osiguranje trajne stabilnosti i napretka. U tom pogledu, složili su se oko važnosti usredotočenosti američke administracije ‎i na ovo područje svijeta.

Predsjednica Republike  i senator‎ složili su se i u osudi nedavnog korištenja kemijskog naoružanja u  Siriji i nužnosti aktivnog pristupa međunarodne zajednice u odvraćanju daljnjih slučajeva poput navedenog kao i iznalaženja rješenja za ovu višegodišnju krizu.

Posjet dolazi nekoliko dana prije obilježavanja četvrt stoljeća od američkog priznanja neovisnosti Republike Hrvatske. Sjedinjene Države bile su predano uz Republiku Hrvatsku i tijekom ostvarivanja našeg članstva  u Sjevernoatlantskom savezu i Europskoj uniji.

Republika Hrvatska visoko vrednuje ostvareno transatlantsko savezništvo sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Idi na 24sata

Komentari 376

  • slavić 10.04.2017.

    muljatorica,nešto se opet kuha!

  • Magdalena777_1 10.04.2017.

    Pa kad se o ničemu ne piše osim o todoriću i agrokoru, svi nešto šute, kao i dobavljači koji su se sad probudili i govore o milijunskim ciframa duga.... a što su radili do sada, šutjeli i uvlačili se todoriću, uzimali mjenice i nenaplaćivali ih..... nije ni čudo da se todorić čudi od kuda sada tolika hajka, kad mu nitko ništa nije govorio jel nije smio ili nije htio ..... do juče su svi šutjeli.... davno su mogli zatražiti svoja potraživanja koja su prerasla svaku svhatljivu granicu duga..... zašto nisu...

  • 10.04.2017.

    Ova je opet nešto tajnovito napravila protiv vlastitog naroda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare