To je to što me zanima!

Nizozemci naglo izronili i završili u pulskoj bolnici

Nizozemski ronioci ronili su na dubini od 50 m. Prebrzo su izronili i doživjeli dekompresijsku bolest. Hitno su ih prebacili u pulsku bolnicu...
Vidi originalni članak

Ronioci su stradali u subotu dok su razgledavali olupinu broda Lina u creskom akvatoriju. Četvoricu su hitno prevezli u pulsku barokomoru “Oxy” na terapiju, dok je jedan u vrlo teškom stanju smješten na odjelu anestezije.
Nizozemci su, kaže liječnica dr. Suzana Pečenković-Mihovilović, rekreativni ronioci, koji su organizirano ronili u sklopu ronilačkog centra Krnica. Oko 17.30 sati svima je naglo pozlilo.
- Najteže stradali je naglo izronio, niti on se ne sjeća zašto. Ostaloj četvorici su naredili da izađu, vjerojatno zbog panike i zbog teško ozlijeđenog kolege, pa su doživjeli dekompresijsku bolest i ostale tegobe, jer su izronili prije vremena - rekla je liječnica. Svu petoricu su, na sreću, na vrijeme zbrinuli i nalaze se izvan životne opasnosti. U ronilačkom centru Krnica javio na se nepoznati muškarac koji nije znao reći tko je i zašto roniocima naredio da naglo izrone.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare