To je to što me zanima!

Od 1. srpnja Hrvati neće moći raditi samo u dvije države EU

Hrvatska vlada će na ovu odluku, odgovoriti uzajamnim ukidanjem dosadašnjeg ograničenja za nizozemske državljane za pristup hrvatskom tržištu
Vidi originalni članak

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pozdravilo je odluku Nizozemske o ukidanju ograničenja rada za hrvatske državljane za pristup nizozemskom tržištu, priopćeno je u subotu iz MVEP-a. 

Nizozemska je u petak donijela odluku kako će izvijestiti Europsku komisiju da neće nastaviti koristiti mogućnost daljnjeg produljenja tranzicijskog razdoblja za ograničenje rada za hrvatske državljane za pristup nizozemskom tržištu, stoji u priopćenju. 

Hrvatska vlada će na ovu odluku, odgovoriti uzajamnim ukidanjem dosadašnjeg ograničenja za nizozemske državljane za pristup hrvatskom tržištu. 

Međusobno omogućavanje slobode kretanja radnika je potvrda daljnjeg jačanja međusobnog povjerenja i značajan poticaj  odličnoj gospodarskoj i ukupnoj suradnji dviju država, priopćilo je ministarstvo.  

Time za hrvatske radnike unutar EU-a ograničenje postoji još samo u Austriji, Sloveniji i Ujedinjenom Kraljevstvu koje će ga ukinuti 1. srpnja ove godine, stoji na stranicama ministarstva.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • Uragan_1 10.06.2018.

    Najviše će ljudi profitirati kada duboko u sebi osjete da su stranci ma gdje god bili i da na njih gledaju kao na ljude drugog,trećeg reda, tj nešto kraj čega samo prođeš onak usputno.

  • GIRIGARI 10.06.2018.

    Dvaka čast Slovencima ali kod njih ne bih išao raditi i da sam kruha gladan.

  • 10.06.2018.

    Super, nove mogućnosti za sve nas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare