To je to što me zanima!

Nizozemski političar se rasplakao na summitu

De Boer je ustao da obrani svoje ljude, pristupio mikrofonu, ali progovoriti nije mogao. Rasplakao se, a troje kolega izvelo ga je iz dvorane
Vidi originalni članak

Yvo de Boer, nizozemski diplomat, poznat kao 'čvrsta osoba' na summitu na kojem se dogovarao plan za post-Kyotski ugovor, briznuo je u plač usred sastanka. Naime, 12 dana iscrpljujućih pregovora i pokušaja uspostavljanja svjetskog dogovora o smanjenju ispuštanja stakleničkih plinova, očito je političaru bilo malo previše. De Boera su kolege morale izvesti iz dvorane da se primiri. U žaru rasprave, zastupnici Kine, koji drže da bi zapadne zemlje trebale učiniti više po pitanju smanjenja emisije plinova, optužili su UN-ove pregovarače da ignoriraju protokol konferencije. De Boer je tada ustao da obrani svoje ljude, pristupio mikrofonu, ali progovoriti nije mogao. Političar se slomio, a okupljeni su ga podržali pljeskom. Jedan od svjedoka tvrdi da de Boer nije samo brisao oči, nego se doslovno utapao u suzama.
- Troje kolega ga je opkolilo stvarajući tako obrambeni zid oko njega te ga izveli iz dvorane. Bilo je jako dramatično, kaže svjedok, a prenosi Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Lord Byron 16.12.2007.

    Možda se samo malo napušio....

  • Gnome 16.12.2007.

    Plakati ćemo svi za 10-15 godina.

  • Bijela13 16.12.2007.

    osjecajan covijek..

Komentiraj...
Vidi sve komentare