To je to što me zanima!

Njemačka dopustila povratak četvero djece ISIL-a iz Sirije

Njemački obavještajni dužnosnici rekli su da se više od tisuću Nijemaca otišlo boriti u Siriju i Irak gdje je IS kontrolirao područja u samoproglašenom kalifatu
Vidi originalni članak

Njemačka je prvi put dopustila da se djeca osumnjičenih članova Islamske države vrate u Njemačku iz sjeverne Sirije, a ministar vanjskih poslova Heiko Maas rekao je da će uložiti napore da se više takve djece vrati u zemlju.

Poput ostalih zapadnih država, Njemačka se suočava s osjetljivom odlukom o tome kako postupati s državljanima koji su otišli na Bliski istok kako bi se priključili Islamskoj državi, čije su pripadnike snage s američkom potporom istjerale iz posljednje enklave u ožujku.

Troje od četvero vraćene djece su siročad, objavili su njemački mediji, no drugi detalji nisu dostupni.

"Uložit ćemo napore da više djece napusti Siriju", rekao je Maas u ponedjeljak. "To su uglavnom mala djeca ... ona ne mogu odgovarati za ono što su činili njihovi roditelji i želimo učiniti nešto i pomoći", dodao je.

Tisuće članova Islamske države, uključujući strance, žene i djecu drže vlasti pod kurdskim vodstvom u sjevernoj Siriji.

Njemački obavještajni dužnosnici rekli su da se više od tisuću Nijemaca otišlo boriti u Siriju i Irak gdje je IS kontrolirao područja u samoproglašenom kalifatu.

Otprilike trećina vratila se u Njemačku, za trećinu se pretpostavlja da su poginuli, a ostali su vjerojatno još u Iraku i Siriji.

Druge zapadne zemlje uključujući Veliku Britaniju i Francusku suočavaju se s donošenjem odluke kako postupati s državljanima koji su se priključili Islamskoj državi.

Britanska vlada bila je predmet žestokih kritika nakon što je u veljači odlučila ukinuti državljanstvo 19-godišnjoj ženi, ostavivši je u izbjegličkom logoru gdje joj je umrla beba.  

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ljubica ljubičica_1 21.08.2019.

    Ja to nebi dopustila.

  • MINI-sun 20.08.2019.

    Djeca nisu kriva za neljudska zlodjela svojih roditelja,nazalost u danasnjem drustvu iako nevini zauvjek ce biti stigmatizirani zbog krvne veze ...prljavstina zlocina njihovih roditelja ide iskljucivo istima na dusu,djeca su nesto najcisce ,najsvjetije na svjetu, bez obzira na nacionalnost,boju koze,vjeroispovjest...ljudski je pomoci,ne vidim nista negativno u ovoj situaciji...tuzno i zalosno kad se okrenem oko sebe,svijet pun osuda,nacionalizma...nitko nije savrsen,kako je receno onaj tko je bez grijeha neka baci kamen?! Taj koji je nevin i cist,taj je dijete...

  • 20.08.2019.

    Čuj ovo jbt ?! ''Njemačka se suočava s osjetljivom odlukom o tome kako postupati s državljanima koji su otišli na Bliski istok kako bi se priključili Islamskoj državi'' . A što ste radili sa nacistima da čujem?

Komentiraj...
Vidi sve komentare