To je to što me zanima!

Renato Petrov iz Njemačke je poslan u zadarski zatvor

Renato Petrov (43) je još 1998. presudom Vrhovnoga suda pravomoćno osuđen na 20 godina zatvora zbog škabrnjskoga zločina. Vjerojatno će tražiti obnovu postupka
Vidi originalni članak

Renato Petrov (43) Hrvat s otoka Ugljana uhićen početkom travnja u Duesseldorfu temeljem Interpolove tjeralice, koja je za njim raspisana zbog ratnoga zločina u Škabrnji, od petka je u prostorima zadarskoga zatvora. To nam je potvrdio vršitelj dužnosti predsjednika Županijskoga suda u Zadru, Marijan Bitanga. 

Petrov je još 1998. presudom Vrhovnoga suda pravomoćno osuđen na 20 godina zatvora zbog škabrnjskoga zločina. Sudilo mu se u odsutnosti na Županijskom sudu u Zadru zajedno s još 16 osoba. U obrazloženju presude spominje se svjedok Bruno Ivković, hrvatski vojnik koji je 1993. godine bio zarobljenik u kninskom zatvoru. 

Njemu je Srbin Mladen Uzelac pričao da su on i Petrov zajedno sudjelovali u napadu na Škabrnju i zvjerstvima nad Hrvatima, te da je vidio kada je Petrov hicem iz pištolja ubio jednoga starijeg mještanina u njegovoj kući. Ispalio mu je metak u čelo. Ivković je, prema navodima iz presude, pak ispričao Uzelcu da ga je Petrov tukao u Benkovcu. 

Renato Petrov sada ima mogućnost zatražiti obnovu postupka, što će vjerojatno i učiniti. Hrvatske pravosudne vlasti s njime još nisu službeno razgovarale. Do odluke o ponavljanju sudskoga postupka ostaje u pritvoru. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • VojnaMurija 05.07.2011.

    znam čovjeka, bio kuhar u ratu, hihihihihi

  • whitetrash 04.07.2011.

    sad će se braniti pričom,kao i svi oni kvazi hrvati koji su podržavali krajinu,da je za potrebe crvenoga križa,bi mobiliziran i istovarao humanitarnu pomoć iz kamiona...ma kakva obnova postupka? već je narod dovoljno potrošio na tu fameu...pa tolike godine mu je država hranila i financirala roditelje,koji su ostali u Benkovcu,nakon Oluje...

  • Nikola123_1 04.07.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare