To je to što me zanima!

Njemačka ministrica: Putin želi svađe unutar NATO saveza, sukobi se rješavaju dijalogom

Sukobi unutar Saveza - to je upravo ono što ruski predsjednik želi, rekla je Baerbock, dodajući da će tu poruku ponoviti tijekom posjeta Turskoj kasnije u petak.
Vidi originalni članak

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock rekla je u petak u Ateni da je važno da članice NATO-a riješe svoje sporove dijalogom, referirajući se na sporove između Turske i Grčke.

Grčka i Turska dugo se spore oko niza pitanja, od polaganja prava na resurse u Sredozemnom moru do zračnog prostora i migracija. Grčka i Cipar u četvrtak su optužili Ankaru da raspiruje napetosti jer se sprema u rujnu poslati brod u Sredozemlje, koji će tražiti plin u podmorju.

NA UTAKMICI Turci pod istragom Uefe jer su skandirali ruskom predsjedniku

"Sukobi unutar Saveza - to je upravo ono što ruski predsjednik želi", rekla je Baerbock, dodajući da će tu poruku ponoviti tijekom posjeta Turskoj kasnije u petak.

Grčki ministar vanjskih poslova Nikos Dendias rekao je da je Grčka "uvijek spremna na dijalog s Turskom, ali dijalog u okviru međunarodnog prava".

KOMENTIRAO OTVORENJE PELJEŠKOG MOSTA Milanović: Ljudi koji su doveli kineskog premijera nisu se konzultirali s NATO partnerima

Dendias je rekao da je Baerbock postavio pitanje njemačke prodaje podmornica U-214 Turskoj, što bi po njegovu mišljenju moglo promijeniti ravnotežu sile u istočnom Mediteranu u korist Turske.

Grčka i Turska bile su blizu sukoba 2020. jer je Turska poslala istraživački brod u sporne vode u Sredozemlju. Razgovore su nastavile prošle godine nakon petogodišnje stanke u pokušaju da riješe nesuglasice u Sredozemnom moru i druga bilateralna pitanja.

PROBLEMI DILJEM ZEMLJE Veliki požari diljem Grčke, temperature danas oko 40 °C

No nisu puno napredovale.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je u lipnju da Turska prekida razgovore s Grčkom, jednim dijelom zbog spora s grčkim premijerom te, kako tvrdi Ankara, povreda zračnog prostora.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 31.07.2022.

    Ne bi svabo priznao da je pogriješio,svi su krivi samo on nije😗

  • arwin 30.07.2022.

    Sukobi se rješavaju dijalogom dok obje strane imaju međusobno razumjevanje i uvažavaju interese druge strane kao i njegovu moć. Kad se ta granica prijeđe sukob se nastavlja ratom.

  • MOJE KORISNICKO IME JE 24 SATA BOT ! 29.07.2022.

    Pa vama i kad rucak zagori naci cete nacin za bacit krivnju na drugoga, uvijek netko drugi ima koristi od toga vase ajdne nesrece .. Ima strucan naziv za takvu politiku , ne mogu se sjetit imena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare