To je to što me zanima!

Njemačka ministrica: 'Rusko djelovanje u Ukrajini dolazi s cijenom, jedini izlaz je dijalog'

Ulazimo u ključnu fazu u kojoj su neminovni važni razgovori na raznim razinama. Iako su formati razgovora različiti, naše poruke vladi u Moskvi kao transatlantskih partnera uvijek su iste, rekla je Annalena Baerbock
Vidi originalni članak

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock u srijedu putuje u Washington kako bi se susrela s američkim šefom diplomacije Antonyjem Blinkenom, a uoči tog sastanka rekla je da će naglasiti potrebu dijaloga s Rusijom radi sprječavanja sukoba u Ukrajini.

UKRAJINSKA KRIZA NATO dogovorio poseban sastanak s Rusijom da bi se spriječio otvoreni sukob

„Što se tiče Rusije, zajednička poruka Europljana i SAD-a je jasna: rusko djelovanje dolazi s jasnom cijenom, a jedini izlaz iz ove krize je kroz dijalog“, priopćila je.

STRAH OD RUSKE INVAZIJE Josep Borrell: 'Mi podržavamo Ukrajinu, Rusija će imati posljedice ako ju napadne'

„Ulazimo u ključnu fazu u kojoj su neminovni važni razgovori na raznim razinama. Iako su formati razgovora različiti, naše poruke vladi u Moskvi kao transatlantskih partnera uvijek su iste“:

POSTIGLI DOGOVOR SAD, Rusija, Kina, Francuska i Velika Britanija tvrde da nema pobjednika u nuklearnom ratu

Zabrinuti zbog ruskog grupiranja vojske na ukrajinskoj granici SAD i ruski dužnosnici održat će razgovore 10. siječnja u Ženevi, a NATO je dogovorio susret veleposlanika članica i najviših ruskih dužnosnika i dva dana kasnije.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Usora1 05.01.2022.

    anallena, nista se vi tu ne pitate, niti po pitanju ukrajine niti po pitanju rusije. to je od pocetka americka prica sa jasnim ciljem, oslabiti rusiju na racun europe koja samo slijedi naputke sto kroz nato-strukture sto kroz direktne direktive sa primjesom ucjene. ukrajina je zrtveno jagnje geopolitickih igara amera i proci ce kao i libija, irak, sirija itd. nakon "demokratizacije". bolje bi ti bilo razmisljati koliko eura ce vam eura ove zime kasirati ameri uvaljujuci svoj ukapljeni plin a blokirajuci plinovode i spekulacijom cijene plina i nafte.

Komentiraj...
Vidi sve komentare