To je to što me zanima!

Njemačka neće primiti migrante s poljsko-bjeloruske granice

Europska unija optužuje Bjelorusiju da je namjerno stvorila migrantsku krizu, dovozeći izbjeglice s Bliskog istoka zrakoplovima na svoje granice s Poljskom i Litvom. Minsk odbacuje te tvrdnje
Vidi originalni članak

Njemačka neće primati migrante s bjelorusko-poljske granice, rekao je u četvrtak ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer nakon sastanka s poljskim kolegom. 

„Ako primimo izbjeglice, ako posustanemo pod pritiskom i kažemo 'da, primamo izbjeglice u europske zemlje', onda znači da ćemo prihvatiti sam temelj ove perfidne strategije“, rekao je Seehofer na konferenciji za medije u Poljskoj. 

KRIZA NA GRANICI Poljske snage tijekom noći uhitile stotinjak migranata

Europska unija optužuje Bjelorusiju da je namjerno stvorila migrantsku krizu, dovozeći izbjeglice s Bliskog istoka zrakoplovima na svoje granice s Poljskom i Litvom. Minsk odbacuje te tvrdnje. 

„Govorimo o neregularnim i perfidnim migracijama koje organizira Bjelorusija s djelomičnom podrškom Rusije“, kazao je Seehofer. 

„Poljaci ne prate samo svoj interes. Oni djeluju u interesu cijele Europske unije“, zaključio. 

'IZGUBIO JE BITKU' Poljska tvrdi: Lukašenko odvozi migrante s granice, šatori se prazne, mi smo pobijedili...

Bjeloruske vlasti u četvrtak su raščistile najveće kampove migranata na granici s Poljskom, nakon tjedana eskalacije krize između EU-a i Bjelorusije. 

Seehofer je „dezinformacijom“ prozvao izvješće bjeloruske novinske agencije Belta da je predsjednik Aleksandar Lukašenko njemačkoj kancelarki Angeli Merkel predstavio plan o rješenju krize koja bi uključivala uvjet da EU primi dvije tisuće migranata. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • mc73 19.11.2021.

    Tako je braco Poljaci, pa.Vi ste obranili i Beč od Turaka,

  • ivokap 18.11.2021.

    Ne mogu vjerovati, što je to s NIjemcima, odlazi Madame s brkovima i ne treba im više stručnjaka, komično.

  • boligrlo 18.11.2021.

    Pa Merkel je rekla da je prijašnja akcija bila uspjeh, kako sad ovo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare