To je to što me zanima!

Njemačka: Uhitili trojicu Hrvata, ukrali su novac, nakit i trezor

Policija u Düsseldorfu je objavila kako su u subotu u gradskoj četvrti Heerdt priveli trojicu mladića sa hrvatskim državljanstvom za koje se sumnjiči da su provaljivali u stanove imućnih građana
Vidi originalni članak

Službenici kriminalističke policije su već neko vrijeme pokušali uhvatiti provalnike i pratiti tragove koje su ostavljali za sobom. Provaljivali su u stanove imućnih građana. Naveli su kako je provala koja se dogodila 10. prosinca bila ključna. Naime, trojka je provalila u stan u Oberkasselu dok je vlasnik bio u njemu.

Kada su to primijetili, jedan od provalnika ga je oborio na pod i nanio mu lakše tjelesne ozljede. Ukrali su nakit i novac.

Šest dana prije provalili su u stan u istoj četvrti. Pronašli su trezor i ponijeli su ga sa sobom u vozilo kako bi ga kasnije otvorili. Ali, nisu shvatili da su imali očevica. Naime, jedan očevidac ih je vidio tu večer i zapamtio registarsku oznaku vozila.

U policijskom priopćenju stoji da su krali isključivo novac i nakit.

- Počinili su najmanje četiri provale za koje je kriminalistički tim prikupio dovoljno dokaza. Započeli su 20. studenog. Svi provalnici imaju Hrvatsko državljanstvo i između 20 i 28 godina - naveli su.

Policajci su uhvatili trojac uz pomoć registracijskih oznaka koje je upamtio očevidac. Jedne večeri su primijetili vozilo s istim registarskim oznakama u Gelsenkirchenu. Odmah su ih okružili službenim vozilima i krenuli uhapsiti. Jedan od provalnika je pokušao pobjeći tako da se svom brzinom zabio u jedan od policijskih automobila.

 Sva trojica hrvatskih državljana su premješteni u istražni zatvor. Policija navodi kako se istraga i dalje provodi te imaju naznake da su provaljivali u drugim regijama Njemačke.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • majmunaš 24.12.2021.

    Možeš se roditi u Kini pa nemožeš biti Kinez ,tako su i ovi Hrvati. Ma! Sancibo!

  • majmunaš 24.12.2021.

    Ma!

  • nokia8 23.12.2021.

    Kazniti ih propisno zakonu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare