To je to što me zanima!

Njemačke tvrtke primijetile su prve znakove oporavka u Kini

Poslovni čelnici većine njemačkih kompanija u Kini potvrđuju normalizaciju broja radnika, proizvodnih kapaciteta i interne logistike. Poslovanje se ipak jedva pomaknulo s mrtve točke
Vidi originalni članak

Njemačke tvrtke primjećuju prve znakove oporavka kineskog gospodarstva od teškog udarca koji mu je zadala pandemija koronavirusa, pokazalo je u četvrtak istraživanje njemačke trgovinske komore u Kini.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Njemačke tvrtke u Kini tehnički mogu proizvoditi gotovo na pretkriznoj razini - rekao je član upravnog odbora komore Maximilian Butek.

Poslovni čelnici većine njemačkih kompanija u Kini potvrđuju normalizaciju broja radnika, proizvodnih kapaciteta i interne logistike. Poslovanje se ipak jedva pomaknulo s mrtve točke, navode ispitanici u anketi koju je provela njemačka komora.

- Gospodarske posljedice u tvrtkama i dalje su ozbiljne - stoji u priopćenju komore.

STRAVA U ITALIJI Ubio svoju djevojku, mislio da ga je zarazila korona virusom

Više od dvije trećine anketiranih tvrtki predviđa dvoznamenkasti pad prodaje u prvoj polovini godine, 20 postotnih bodova više nego u istraživanju provedenom u veljači.

Većina pokušava odgoditi ili čak otkazati ulaganja, a poslovanje se vjerojatno neće vratiti na pretkriznu razinu prije sredine godine, zaključak je istraživanja.

Oporavak kompliciraju ograničena putovanja unutar Kine i zabrana ulaska stranaca zbog straha od „uvoza" virusa. Globalni lanci uvelike su poremećeni a potražnja za robom iz Kine uvelike je smanjena.

DALEKI OTOCI Ekstremna izolacija: Evo gdje nema zaraze korona virusom

Očekivanja u kineskoj industriji potonula su u siječnju i veljači na rekordno niske razine jer su gospodarske aktivnosti gotovo u potpunosti obustavljene kako bi se zaustavila zaraza.

U međuvremenu su tvornice i tvrtke počele postupno obnavljati proizvodnju a unutar Kine već gotovo tjednima nije zabilježen nijedan novi slučaj lokalne transmisije virusa, navodi dpa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 02.04.2020.

    Kad ne mozes isporucit ono sto se od tebe ocekuje prva ideja je da lazes o svemu.Njemacko gospodarstvo je krenulo ravno dolje negdje oko 2000 te godine.Nemojte vjerovati niti kinezima niti njemcima.Nikome osim sebi.Europska unija je gotova.Nemojte se nadati da ce vas oni spasavati.Vrijeme je da svatko od nas pronade svoju istinu u zivotu.Svatko od nas je jedinstven i nasa je misija da izrazimo tu jedinstvenost u svemu sto radimo.Sad cete imati puno vremena da upoznate sami sebe i za sto ste sposobni.Do sada ste bjezali od sebe.Upoznat cete sebe svoje susjede svoju obitelj i prirodu oko vas.Nema vise godisnjih odmora na plazi.Nema vise shopingiranja.Nema vise "studiranja" na faksu.Samo motika i zemlja i ono sto od nje dobijete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare