To je to što me zanima!

Njemački par na televiziji se hvali parcelom u Istri. Izostavili su dio da su - debelo u ilegali

Ovo je još jedna u nizu bespravnih gradnji na hrvatskoj obali
Vidi originalni članak

Sav bahatluk stranih državljana koji grade ilegalno na našoj obali sada je prikazan i na njemačkoj televiziji. Naime, par iz Njemačke ugostio je njemačke novinare na svojoj parceli na istoku Istre, udaljene stotinjak metara od mora, i pohvalio se svojim uskoro novim domom. Izostavili su samo dio da su u debeloj ilegali.

Ovo je još jedna u nizu bespravnih gradnji na hrvatskoj obali.

VIDEO: ILEGALNA GRADNJA Građevinski strojevi bez milosti gotovo do polovice srušili betonsko ruglo Ivice Rajkovića

- Pa što ne naprave u Njemačkoj? Jer ne mogu. Što ne naprave u Sloveniji? Isto tako ne mogu. Ali dok dođu u Hrvatsku, nitko nikog ne pita ništa i gdje god zamisli tu se postavi - kazala je Radmila iz Marčane za Dnevnik Nove TV.

Uskoro se sele, a tvrde da je ova lokacija - sve što su ikad sanjali. Očistili su parceli, osigurali mjesto za boravak, izgradili sjenicu i terasu za opuštanje, sve s pogledom na more.

NELEGALNA GRADNJA CVATE Puljak: Građevinske dozvole treba ubrzati, ali i donijeti novi Zakon o prostornom uređenju

Iz državnog inspektorata napominju da je predmetna lokacija uvrštena u planove rada njihove građevinske inspekcije.

- Ono što sam više puta istaknuo, često se radi o stranim državljanima i uvjeren sam da se tako nešto sigurno u Njemačkoj ne bi usudili napraviti. Ja razumijem da je Istra privlačna, da želi imati komadić raja, ali treba poštivati propise i pravila - ističe Boris Miletić.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 31.10.2023.

    A meni HR ŠUME ne daju da uz kuću uredim cca 100m2 zapuštenog zemljišta koje oni ne održavaju a pod njihovim je nadzorom,kažu to ćemo tretirati kao uzurpaciju,a niti sam mislio ograditi niti ništa,samo urediti.

  • kokoricko 31.10.2023.

    bahati su zato jer smo im tako dopustili kao i u svemu ostalome kad su stranci u pitanju, kako ces svabi odbit gradnju

  • BROKRO 31.10.2023.

    neko ih je gadno zavaljao pokupio novac naobecavao i lagao , kad su ljudi krenuli sa poslom evo bagera, u stvari svaka peta gradnja je ilegalna samo zavisi ko i sta je !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare