To je to što me zanima!

Njemačkom ministru obrane oduzeli doktorat, bio je plagijat

Rektor Sveučilišta u Bayreuthu, Ruediger Bormann, odluku je objavio na konferenciji za novinare. Karl-Theodor zu Guttenberg je priznao da je prekršio standarde
Vidi originalni članak

Karlu-Theodoru zu Guttenbergu, njemačkom ministru obrane u vladi kancelarke Angele Merkel sveučilište je u srijedu oduzelo doktorat. Ministar je priznao nedostatke u izradi doktorske teze te se u ponedjeljak odrekao doktorata, a optuživali su ga za plagiranje. 

Rektor Sveučilišta u Bayreuthu, Ruediger Bormann, odluku je objavio na konferenciji za novinare. Karl-Theodor zu Guttenberg je priznao kako je nenamjerno prekršio akademske standarde, a istovremeno je napadao medije za 'progon vještica'. Odbacivao je optužbe za plagiranje te je istaknuo kako nikoga nije namjerno želio prevariti, piše Deutche Welle.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • testera_1 23.02.2011.

    kod nas je 90% svih doktorata iskopirano, kad bi se napravila revizija ´drzava bi ustedila milione kuna za lazne titule, evo mogli bi zaposliti par doktora na ovome radnom mjestu. Ili jednostavno uzmete neciji rad , prevedete na engleski , pa odredjene recenice u "suhmaschinu" i vidi djavola prepisane od nekog ? Ha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare