To je to što me zanima!

Njihaaa! Vodaaa! napokon kupanje: Osvježenje u uvali

Na Ranchu Barba Tone u Manjadvorcima kraj Pule od nesnosnih vrućina jahači i nejahači osvježavaju se u uvali Blaz plivajući s konjima. Djeci je to najdraži izlet
Vidi originalni članak

Na Ranchu Barba Tone već devet ljeta jahači i nejahači osvježavaju se u uvali Blaz plivajući s konjima. Djeci je to najdraži izlet u sklopu dječjih jahačih kampova no s konjima mogu zaplivati svi koji to požele.

Prvi smo u Hrvatskoj uveli u turističku ponudu plivanje na plemenitim životinjama i sada je to već kod nas tradicija. Ne trebate biti jahač da biste to doživjeli. Sjednemo vas na konja i i zaplivamo s njima dok se onaj koji mu je na leđima samo ispruži, primi za grivu i 'zaplovi' na konju koji jednako uživa u osvježenju na ovim nesnosnim vrućinama - kaža vlasnik rancha Zoran Uravić iz Manjadvroci nedaleko od Pule. 

Ovog ljeta već je više od 80 djece iskusilo kaubijski život dižući se uz konjske rzaje i jašući istarskim prostranstvima. Za njih je plivanje s konjima osvježenje, uzbuđenje i jedan od razloga zbog kojeg se svake godine vraćaju u kamp. Prvi put me bilo malo strah, no čim smo zaplivali, nisam htio iz mora – kaže nam Bor Winkler (11) iz Komparičke. On godinama dolazi u jahače kampove, a ranč toliko voli da je više ondje nego doma.

- Rođen sam u Ljubljani, no obitelj mi se preselila u Istru 2008. i od tada uzgajamo koze i radimo fine sireve. Kad ne pomažem kod kuće, na ranču sam. Osim plivanja s konjima, obožavam 'indian day'. Tad se mažemo kao Indijanci i jašemo bez sedla – kaže Bor.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • amazonka75 19.07.2015.

    meni je ovo nekak cudno.

  • JuricA_6 19.07.2015.

    Slobodan sam za jahanje svakim danom od 10h do 24h.

  • Cukrena 19.07.2015.

    Više bi voljela jahati na konju u prirodi....ne sviđa mi se ovakav način ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare