To je to što me zanima!

Njihovi putnici će - stajati: Iz aviona planiraju izbaciti sjedala

Iz kolumbijske aviokompanije kazali su kako su pripremili 50 novih zrakoplova u sklopu plana povećanja broja putnika. Slične koncepte su predstavljali i Airbus te Ryanair...
Vidi originalni članak

Aviokompanija VivaColombia planira ukloniti sva postojeća sjedala iz svojih aviona. Njihovi putnici će, kažu iz kompanije, stajati.

Nadaju se da će time 'ugurati' više putnika u pojedini let te da će privući radničku klasu. Također, nadaju se da će tako povećati i broj turista u svojoj zemlji. Ovaj tjedan kompanija je predstavila plan koji uključuje čak 50 novih zrakoplova. Imat će više mjesta i jeftinije letove, a prvi je planiran za početak 2018. godine, piše Independent.

Osnivač tvrtke Willian Shaw rekao je kako aviokompanija razmatra vertikalne opcije smještanja putnika.

- Timovi ljudi istražuju mogućnost stajanja za vrijeme leta. Zanima nas sve što putovanje čini jeftinijim - kazao je Shaw. 

Ovakav koncept nije novost. O ideji se raspravlja već godinama. Airbus je 2003. prvi u javnost izašao s idejom da bi putnici za vrijeme leta mogli stajati. Ryanair je 2010. također predviđao prostore stajanja u svojim zrakoplovima.

Hoće li VivaColumbia koncept stajanja uspjeti implementirati u svoju ponudu, ostaje za vidjeti.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • komentator s marsa 03.07.2017.

    Kakva su sjedala da ih još malo smanje ni nemožeš ništa drugo nego stajati i pitat se kako bi ja trebao sjesti na ovo.

  • balboaboa 02.07.2017.

    Neostvarivo pri sljetanu ako ima 100 putnika koji su teski 70kg to je 7000kg na nosu aviona u par sekundi a ni brzo uzljetanje nebi upalilo

  • ReisSalkanović 02.07.2017.

    Obična glupost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare