To je to što me zanima!

Nobelovac rasist nakon 43 godine morao dati otkaz

Dobitnik Nobelove nagrade za medicinu James Watson, čije su izjave glede različitosti rasa izazvale pravu buru u svijetu, dao je otkaz
Vidi originalni članak

Dobitnik Nobelove nagrade za medicinu 1962. godine James Watson, čije su izjave glede različitosti rasa izazvale pravu buru u svijetu sredinom mjeseca, u četvrtak je dao ostavku na svoj položaj u američkom laboratoriju u kojem je radio više od 40 godina. Istraživački institut Cold Spring Harbor nedaleko od New Yorka još je 19. listopada suspendirao 79-godišnjeg znanstvenika, koji je u razgovoru za Sunday Times izjavio kako crnci nisu inteligentni kao bijelci.
- Naša socijalna politika se temelji na postavci da je njihova inteligencija jednaka našoj iako... sva istraživanja pokazuju kako to doista nije tako - izjavio je Watson, koji je dobio Nobelovu nagradu kao suotkrivač strukture DNA, za britanski tjednik. Nakon skandala koji je izazvao taj intervju znanstvenik je otkazao turneju po Velikoj Britaniji i vratio se u New York.
"U četvrtak sam upravi laboratorija u kojem sam radio 43 godine objavio kako dajem otkaz na sve svoje funkcije", napisao je u izjavi za javnost Watson, koji je bio drugi najvažniji čovjek laboratorija za biološka istraživanja Cold Spring Harbora.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare