To je to što me zanima!

Norveško tužiteljstvo: Breivik neće kazneno odgovarati

Andersu Behringu Breiviku će se suditi kao neuračunljivoj osobi te tužitelji ne mogu tražiti zatvorsku kaznu. Kazna će mu biti liječenje u psihijatrijskoj ustanovi
Vidi originalni članak

Norveško tužiteljstvo izvijestilo je danas kako će Anders Behring Breivik odgovarati za ubojstvo 77 osoba na otoku Utoya i ispred zgrade Vlade u Oslu, ali da neće dobiti zatvorsku kaznu budući da je psihički neuračunljiv, javlja The Telegraph. To znači da će Breivik kaznu odležati u nekoj psihijatrijskoj ustanovi. 

- U ovoj fazi optužnice, nemamo uvjete tražiti zatvorsku kaznu – kazao je državni tužitelj Tor-Aksel Busch.

- No, da bude jasno, tijekom suđenja tužiteljstvo će imati pravo ukoliko to bude potrebno zatražiti zatvorsku kaznu ili maksimalnu kaznu od 21 godinu zatvora – dodao je. 

Breiviku će se suditi kao neuračunljivoj osobi, međutim to bi se moglo promijeniti ako se otkriju nove činjenice u vezi s njegovim mentalnim zdravljem.

>>> Više pročitajte na Večernji hr.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • SofianEttaib 03.03.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • SofianEttaib 03.03.2012.

    norvesko pravosudje sudi za ukradenu kobasicu iz trgovine covjeku 3 mjeseca zatvora a njemu se kako kazu nemoguce suditi jel je bolestan . ja mislim da je on potpuno svijestan djela zlocina a da je pravosudje i tuzitelji su bolesni glumiju neke humanitarce na racun demokracije postivanje ljudski prava koja jeftinoca mislim da norveska smrdi na bolestinu. fuj

  • templar73 03.03.2012.

    A ja mislio da to pali samo ovdje kod nas na sudu!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare