To je to što me zanima!

Nosila je korzet i u krevetu za najuži struk od 35 centimetara

Ethel Granger produkt je mode i fetiša njezinog supruga. Tjerajući je da nosi korzete i dok spava, s vremenom joj je struk imao opseg 35 cm. Suprug je volio i piercinge
Vidi originalni članak

Britanka Ethel Granger imala je struk od nevjerojatnih 35 cm zbog seksualnih želja svog supruga. Talijanski Vogue objavio je u rujanskom izdanju naslovnicu s manekenkom Stellom Tennant koja uz pomoć fotomontaže izgleda kao Ethel i posvetio uvodnik ženi koja se s najužim strukom upisala u Guinnessa. 

Rodila se 1905. godine i umrla 77 godina kasnije. Njezin suprug astronom William Arnold Granger vjerovao je kako žene zbog mode 20-ih godina prošlog stoljeća izgledaju 'ravne kao daske'. Zahtijevao je od Ethel da nosi korzet, piše Vogue. Na kraju ju je uvjerio da ga nosi i dok spava. S vremenom joj se struk stanjio na nevjerojatnih 35 cm. 

William je čak vjerovao kako je plodnija sa stegnutim strukom. Također je uživao u visokim petama i piercinzima. U njegovoj viziji, Ethel je bila savršena žena. Ipak, ne bi bilo sasvim točno gledati na njega kao na sadista. Bračni par Granger izražavao se na poseban način i stvorio subkulturu u Londonu koja je krasila časopise preko 20 godina. 

Iako danas možemo prihvatiti Ethel kao dio povijesti, teško je razumijeti zašto je časopis poput Voguea tako veliča. Upravo modu mnogi krive za stvaranje krivih percepcija o tijelu, poremećaje u prehrani i konstantnu nesigurnost kod žena.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • supernova 16.09.2011.

    A bogati, sve to da bi se njemu svidjela?!?! Ne znam koji od njih dvoje je veća budala, ali najgore je što su imali (toliki) sociološki utjecaj... Pobogu, pa jel' ima još koja persona na svijetu da misli svojom glavom ili da počnem učit' blejanje kao strani jezik?

  • ŽeljkaNovaković 14.09.2011.

    Užas,ovako mrcvariti ttijelo....

  • jamamana 13.09.2011.

    ahhh...; a, kao netko zna da li je ona bila sretna i da li je to ona zeljela ili je bila udana za bolesnika kojeg se bojala pa nije smjela pisnuti. znaci tu se vrte rijeci; on je mislio, on je htio, on,on,on.... Toga je sve manje jer danas zene vise ne razmisljaju on... nego ja. I hvala bogu na tome......

Komentiraj...
Vidi sve komentare