To je to što me zanima!

Nova akcija protiv Keruma: Peristil zavili u žutu vreću

Umjesto imena gradonačelnikove tvrtke na vrećici su navijači istim tipom slova i istom bojom napisali 'KODEKS'. Torcida traži usvajanje tog dokumenta
Vidi originalni članak

Splićane je u četvrtak ujutro na Peristilu dočekala golema najlonska vrećica s natpisom koju su najvjerojatnije postavili navijači Hajduka u znak protesta protiv 'kerumizacije' kluba. Umjesto imena gradonačelnikove tvrtke na vrećici su istim tipom slova i istom bojom napisali 'KODEKS'. Podsjetimo, Klub navijača Torcida pripremio je dokument 'Kodeks upravljanja Hajdukom', čije usvajanje svojim potpisom traži više od 34.000 navijača Hajduka. O usvajanju dokumenta trebalo bi se raspravljati na nedjeljnoj skupštini Hajduka na Gripama. Ogromna žuta vrećica izazvala je zanimanje slučajnih prolaznika i turista. Grupa od tridesetak gostiju iz Meksika sa zanimanjem se raspitivala o čemu se radi, a jedan je Splićanin komentirao: 'Kerum vjerojatno može kupiti sve, ali ne i srca navijača', prenosi Slobodna Dalmacija. Nitko iz Hajduka nije želio komentirati "super kesu" na Peristilu, a članovi Torcide pojavili su se i u zgradi Banovine gdje je bila sjednica Gradskog vijeća na kojoj se odlučivalo tko će predstavljati grad Split na subotnjoj skupštini. No, gradonačelnik Željko Kerum ne želi popustiti pritiscima. Tako je na Gradskom vijeću odgovorio vijećniku Tomislavu Goji.
- Neki članovi Torcide su ekstremni i oni su u manjini. Njihov stav ne dijeli većina građana, a ekstremiste treba procesuirati - rekao je Kerum. Za skupštinu su se inače prijavila 452 dioničara, iako se očekivalo puno više, jer Hajduk ima više od 6000 dioničara. Predsjednik skupštine Vinko Radovani rekao je između ostalog kako se na skupštini neće dozvoliti ponašanje koje bi izazvalo neugodne situacije.
- Svi dioničari koji su se na vrijeme prijavili, a njih je 452, moći će sudjelovati u radu skupštine - zaključio je Radovani.
A na skupštini će Hajduk dobiti i novi Nadzorni odbor, sastavljen redom od Kerumovih osoba od povjerenja i kućnih prijatelja. Bez obzira na protivljenje Torcide, oni će biti izabrani. Većinski vlasnik Hajduka je naime grad Split kojeg će na skupštini predstavljati upravo Željko Kerum.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • user_34983 19.11.2009.

    novci su jedno al struka je drugo ništa protiv keruma, nek mu svaguša u hajduku bude za financije ako ga toliko cijeni, al za predsjednika! pa to mora biti gospodin, preženca, a ne lik koji nezna materinji jezik govorit. usput, bilo bi mi žao kad bi andabak otišao. krešo ljubičić je pun pogodak, onog je prodao u italiju i očito je da čovjek ima nos. mislim da mu i nije do novaca.torcidi svaka čast, no sa druge strane kad su oni koga podržali.

  • snork 19.11.2009.

    pa merien- zatvaranje špine je glavni razlog spletki i napada na njega.

  • merien1990 19.11.2009.

    ne znam kakva je situacija tamo, nisam iz splita ali nedavno su nas posjetili prijatelji iz splita i rekli su da su prezadovoljni otkad je Kerum gradonačelnik, da se puno toga napravilo i da ga neku ne vole jer je zatvorio neke \"izvore novca\" za neke glavonje...kažem, znam samo ono što su mi oni rekli i ako je istina, ne znam zašto se toliko pljuje po njemu..nevezano sad uz temu torcide...jest da je surov i da nije obrazovan ali to nije razlog da ga se stalno napada

Komentiraj...
Vidi sve komentare