To je to što me zanima!

Nova belgijska vlada: Novi gej premijer ne zna jezik većine

Poliglot? Rodom Talijan, belgijski premijer zna engleski i francuski. No ne zna jezik belgijske većine - flamanski. Flamanski inače govori 6,5 milijuna Belgijanaca
Vidi originalni članak

Nakon godinu i pol belgijske političke neizvjesnosti, na čelo nove vlade stao je Elio di Rupo. Ovaj političar poznat po svojim leptir-mašnama imao je vrlo buran život. Njegovi roditelji iz Italije su se doselili u Belgiiju, dok je majka bila trudna s Eliom. Otac je ubrzo umro te je sudbina njihovo sedmero djece bila prepuštena samo njoj. Dvoje djece je kratko bilo i u sirotištu. Elio je godinama nosio iste hlače. Zbog siromaštva nije putovao pa je more vidio tek u srednjoj školi. Dvaput je pao razred, a onda se promijenio. 

Doktorirao je kemiju, predavao na Sveučilištu u Leedsu u Velikoj Britaniji te postao gradonačelnik Monsa. Uz svoj talijanski s vremenom je naučio francuski i engleski jezik, ali nije savladao jezik belgisjke većine. Flamanski govori 6,5 milijuna Belgijanaca, ali ne i njihov premijer. I dok mu to pomalo zamjeraju, nitko mu ne prigovara zbog njegove homoseksualnosti.

- Da, i? - rekao je na pitanje je li gej. O tome je progovorio nakon lažne optužbe o zlostavljanju dječaka. Elio, ateist i slobodni mason, živi s dečkom.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • nefer 09.12.2011.

    sad bu ovi lažni azilanti koje vraćaju iz Belgije zmislili novu fintu, da su gejovi, a da h ovdje u ex-ju progone...

  • febox 09.12.2011.

    sad vi glasajte za tu jebenu uniju

  • fzeljko 09.12.2011.

    Kud taj svijet ide što god da napišem nebi bilo dovoljno - " bljak "

Komentiraj...
Vidi sve komentare