To je to što me zanima!

''Nova hrvatska Vlada će puno bolje surađivati sa Srbijom''

Politika zamjeranja sa svima, u svađi sa svima i dokazivanje ne znam čega nije dobra unutar EU, ali i unutar prostora susjednih zemalja, smatra šef HDZ-a
Vidi originalni članak

Izjave srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića koji je uvjeren da će odnosi s novom Vladom Hrvatske biti bolji nego s prethodnom, prokomentirao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji također vjeruje da će suradnja sa susjedima biti puno bolja. 

- Nažalost, Zoran Milanović nas je sa svima posvadio, što nije dobro. Politika zamjeranja sa svakim, u svađi sa svima i dokazivanje ne znam čega nije dobra unutar EU, ali i unutar prostora susjednih zemalja. Nije dobro ono što se do sada radilo i naravno da će suradnja biti puno bolja - ustvrdio je Karamarko. 

Kazao je da mu je interes da sa Srbijom imamo dobre odnose, da s njima dobro poslujemo odnosno da imamo dobre ekonomske odnose, ali je napomenuo da sa Srbijom se moraju riješiti neki problemi poput pitanja Oluje. I dok Srbija očekuje rješavanje ćirilice u Vukovaru, šef HDZ-a poručuje: 

- To će se pitanje riješiti jednog dana. Ovo nasilno nametanje ćirilice Vukovarcima nije dobro jer krši članak 8. Ustavnog zakona o nacionalnim manjinama. Sve mora biti po zakonu. Rekao sam, Vukovar je naša otvorena rana i prema njemu imamo poseban senzibilitet. Tamo još zajedno hodaju žrtve i oni koji su činili zločine, nažalost. Tu moramo biti jako suptilni i Vukovar je za nas grad od posebnog pijeteta - zaključio je. 

Čelnik Mosta Božo Petrov osobni stav o ćirilici nije želio iznositi rekavši da će Most oko tog pitanja imati zajednički stav. No kada su u pitanju odnosi sa susjedima zalaže se za dobre odnose koji će jamčiti stabilnost regije te gospodarski razvoje jedne i druge zemlje.

Idi na 24sata

Komentari 217

  • Pero_Ždero 07.01.2016.

    bit če čirilice i u osnovnim školama

  • Estranged 06.01.2016.

    haha,sve Milanovic srbin,a Karamarko jos veci srboljub

  • junko 06.01.2016.

    Jedino što je Milanović dobro napravio je što nije dopustio da se navedeni sprdaju sa Hrvatskom,podižu žice,zatvaraju granice stalno optužuju,a mi bi trebali šutjeti. Predsjednica je zaista pokazala kakav je stav HDZ-a kad je otišla na sastanak umjesto u EU sa braćom koja nam postavljaju žicu i ultimatume. Naravno da će Karamarko biti dobar sa svima kad je čovjek koji nema moralnih vrijednosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare