To je to što me zanima!

Nova ideja Ryanaira: Posada i putnici dijelit će jedan zahod

Ako ostvare planirano, 200 putnika i šest članova posade tijekom leta dijelit će jedan zahod. Iz kompanije kažu da će na taj način sniziti cijene karata za do 17 kn
Vidi originalni članak

Uprava zrakoplovne kompanije Ryanair planira iz svojih zrakoplova ukloniti dva ili tri zahoda i zamijeniti ih putničkim sjedalima kako bi smanjili troškove, piše Telegraph. Ako ostvare planirano, oko 200 putnika i šest članova posade tijekom cijelog leta dijelit će samo jedan zahod. Iz kompanije kažu da će na taj način uspjeti sniziti cijene karata za do dvije funte (oko 17 kuna). 

Kontroverzni izvršni direktor Ryanaira Michael O'Leary, poznat po svojim beskompromisnim rezanjima troškova, drastičan potez brani tvrdnjom da se toaleti u zrakoplovima zapravo vrlo rijetko koriste. Prijedlog je izazvao negodovanje kod putnika. 

Ryanair godišnje preveze oko 75 milijuna putnika, a koristi Boeinge 737-800. Prema sadašnjim pravilima, taj tip zrakoplova može imati najviše 189 putničkih sjedala. No prema zakonima, zrakoplovna kompanija nije obvezna osigurati zahode u avionima. 

- Svi znamo koliko je nezgodno ako zahod u zrakoplovu ne radi ili ako netko ima mučninu u jedinom zahodu - istaknuo je glasnogovornik Udruge britanskih putničkih agencija, u nadi da će Ryanair donijeti povoljnije rješenje. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Palmira2 16.10.2011.

    O'Leary je također poznat, ali malko manje se o tome piše - da nikad ne leti "svojom"zrakoplovnom kompanijom - osim ako nije u pitanju lear-jet.

  • rucna1 14.10.2011.

    letila sam jednom tim ryanariom, živa glupost, avioni su im gori od igračke, nemojte letit baš s njim ako nemorate.. možda se malo i poprave ako budu štedili na wc-u. haha.

  • FloMasteric 14.10.2011.

    i onako letovi ne traju duze od 2 sata...sta se mene tice, mogu i izbacit zahod ako ce snizit cijene za jos 17 kn...kome je sila nek se strpi do aerodroma...

Komentiraj...
Vidi sve komentare