To je to što me zanima!

Nova istraga o misterioznom nestanku i smrti Igora Benete

Policija će preispitati kolege koji su utvrđivali okolnosti smrti Benete, optuženog za ubojstvo 6 srpskih civila. Unutarnji nadzor trebao bi otkriti jesu li učinili propuste
Vidi originalni članak

MUP je pokrenuo unutarnju istragu nad policajcima koju su utvrđivali okolnosti smrti Igora Benete, bivšeg specijalca kojeg su u travnju prošle godine pronašli obješenog kraj Otrića u Lici, piše Jutarnji list koji je objavio fotografiju mrtvog Beneta. Slika je navodno dokaz da je Beneta ubijen. 

Unutarnji nadzor trebao bi otkriti jesu li policajci učinili propuste proglasivši slučaj samoubojstvom. 

Supruga pokojnog Benete je još u lipnju prošle godine Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu prijavila nestanak i otmicu supruga te je tada ispričala da se nije imao namjeru ubiti već ga je prema Otriću odvezao prijatelj. 

Beneta je bio jedan od optuženika za ubojstvo šest srpskih civila u selu Grubori nakon akcije Oluja. Inače, danas u 9 sati na Županijskom sudu u Zagrebu nastavlja se suđenje suoptuženima za taj zločin - Frani Drlji i Boži Krajini, koji su također bivši specijalci.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • zdrawe 23.03.2012.

    sta se tu sad ima komentirat? i pomagat unutarnjem nadzoru.. nek smisle nesto sto ce pusit kod gradanstva i to je to..ionako skrivaju jedni druge..

  • pero djetlić 123 23.03.2012.

    ubili su ga 100% pa on nije imal kaj izugubit a još sad ova slika pa neprijavljivanje javnosti od strane policije da je nađeno obješeno tijelo sumnjivo, sumnjivo i opet sumnjivo ali sad je gotovo čovjeka više nema a krivci nikada kažnjeni, danas više ne možeš nikome vjerovat, čak više ne vjerujem niti sebi

  • zenga2 23.03.2012.

    Nad njim je izvršeno samoubistvo , jer se netko boji da dečko ne propjeva.A vjerovatno su zajedno radili sranje , koknili nekoliko ljudi starih i nenaoružanih i sada za to treba odgovarat. Pa ako ga se samoubije on neće ništa reći.I gotova stvar . Vjetrovatno su učinili hrabro djelo.I ja sam bio u hrvatskoj vojski 91 i ni na kraj pameti mi nije tako šta palo na pamet.Da je netko pucao ja bih uzvratio .ali starce ne .

Komentiraj...
Vidi sve komentare