To je to što me zanima!

Nova kineska godina je uz vatromet dočekana na Trgu

Nova kineska godina dočekana je i na Trgu bana Jelačića. Zajedničkim snagama njen su početak označili predsjednik Ivo Josipović i gradonačelnik Milan Bandić
Vidi originalni članak

Nova kineska godina, godina zmije, dočekana je i na Trgu bana Jelačića. Zajedničkim snagama njen su početak označili predsjednik Ivo Josipović, gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Sabora Josip Leko pritisnuvši dugmad kojim su aktivirali vatromet, a koji je potom izazvao ovacije okupljenih gostiju.

- Svima želim da uživaju u novoj, 2013. godini, koja je ujedno i godina zmije. Neka bude svima puna prosperiteta i blagostanja - rekao je kineski veleposlanik u Hrvatskoj, Shen Zhifei.

Njegovim željama pridružio se i predsjednik Josipović koji je novu godinu čestitao na kineskom jeziku. - Iako Hrvatsku i Kinu dijeli povijest, kilometri i veličina, činjenica da smo svi ovdje govori o našem dubokom prijateljstvu. Ono što nam je također pomalo različito jest i percepcija zmije, međutim, nadam se da će se naše shvaćanje te životinje promijeniti i da će nam nova godina svima biti sretna - rekao je predsjednik Josipović te dodao da se nada da će uskoro svi u Europskoj uniji shvatiti kakvog prijatelja imaju na istoku.

Proslavi nove godine priključili su se i bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić te mnogi ministri i delegati.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • katani 05.02.2013.

    za vatromet i gluposti predsjednik ima love ali za svoje siromasne gradjane, njih guli i dalje

  • sestro 05.02.2013.

    predsjednik podiže ruke kao papa--

  • gandi1 05.02.2013.

    Nek im je sretna nova godina :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare