To je to što me zanima!

Nova ljevica pokreće peticiju i poziva na prosvjed zbog imena

Bandić je ovom odlukom odlučio podržati one koji posve otvoreno tvrde da Zagreb, kao ni Hrvatska nisu oslobođeni 1945. i da bi trebalo ukinuti Dan antifašističke borbe, smatraju
Vidi originalni članak

Iz Nove ljevice (NL) u ponedjeljak navečer su oštro reagirali na prijedlog zagrebačkog gradonačelnika da se Trg maršala Tita u Zagrebu preimenuje u Trg Republike Hrvatske, naglasivši da se "Bandić odlučio za civilizacijski potop Hrvatske", a najavili su i peticiju protiv ovakve odluke.

- Današnjom izjavom o promjeni imena Trga maršala Tita zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije samo iskazao potpuni prijezir prema vlastitim riječima i stavovima, koje je zagovarao godinama pa i u protekloj kampanji, niti je samo pristao na ucjenu ekstremističke političke grupacije. On je ovom odlukom odlučio podržati one koji posve otvoreno tvrde da Zagreb, kao ni Hrvatska nisu oslobođeni 1945. i da bi trebalo ukinuti Dan antifašističke borbe - navodi se, uz ostalo, u priopćenju Nove ljevice.

Dodaje se kako se konačnim donošenjem ovakve odluke doista otvara put za micanje antifašizma iz Ustava Republike Hrvatske.

- Nova ljevica stoga pokreće peticiju protiv ovakve odluke i poziva sve političke stranke, sve organizacije civilnog društva i sve slobodnomisleće građane da zajedno s nama podrže ovu peticiju i organiziraju prosvjed protiv ovakve odluke - stoji u priopćenju Nove ljevice.

Idi na 24sata

Komentari 303

  • ytrewq 29.06.2017.

    Ove na slici i njihove istomišljenike treba identificirati, popisati, procesuirati i isti dan sankcionirati. I stvar je riješena.

  • SamoJedanPoljubac 28.06.2017.

    Vidio naslov pa se upitao koji su sad ovi.Tako ja kliknuo na clanak kad ono prvo iskoci fotka.E tu mi je odmah bilo jasno tko to kmeci pa nisam ni citao napisao.Lvk su vec promijenili toliko imena da je to katastrofa.Te neka Documenta,onda neka Platforma 112, potom neki Centar za mirovne studije i jos svasta nesto.Kroz sve te navede i one koje nisam naveo provlace se uvijek jedna te ista imena : Zoran Pusic,Vesna Terselic,Drazen Lalic,Sovjetka Rezic,Maja Dubljevic,Tanja Petrovic,Slaven Raskovic,Bozica Ciboci,Jelena Djokic Jovic i dr.To je skupina koja preko svih tih organizacija ubire ogromnu lovu iu drzavnih,zupanijskih,gradskih i opcinskih proracuna te iz dzepa samog Sorosa.Ono sto mozete primjetiti je da im je djelovanje potpuno antihrvatsko.Poigrajte se malo internetom i sve cete to i sami vrlo lako pronaci.

  • cez 27.06.2017.

    Dali je Zagreb vaš privatni grad zašto se nebi mjenjalo sve što nas veže sa Jugoslavijom trba promjenit gospodo Juge nema više tako ni sa njom nemamo veze živimo u demokrackoj zemlji i ne želimo sa totalitarnim režimima imati veze...idemo u budućnost ne vraćaj te nas u prošlost.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare