To je to što me zanima!

Nova Nada Dimić: Kerum bi opet gradio bez dozvole

Splitski tajkun želi u središtu Zagreba sagraditi zgradu tvornice jednaku onoj koju je srušio iako ni za taj projekt nema građevinsku dozvolu
Vidi originalni članak

Zgradu “Nade Dimić” vratit ću u prvobitno stanje, a umjesto temelja od blata stavit ćemo temelje od željeza, rekao je Željko Kerum, čija tvrtka gradi trgovački centar s podzemnom garažom u Erdodyjevoj ulici u Zagreb. Prošli se tjedan tamo urušila zgrada bivše tvornice tekstila “Nada Dimić” nakon što su radnici Kerumove tvrtke navodno potkopli temelje tog zaštićenoga kulturnog spomenika. Gradnju trgovačkog centra zaustavila je građevinska inspekcija jer Kerum nije imao odgovarajuće dozvole. Splitski se poduzetnik ovih dana odlučio na rekonstrukciju srušene zgrade iako Ministarstvo kulture još nije procijenilo koliko je zgrada oštećena i može li se dovesti u prvobitno stanje. Za takvu nadogradnju Kerum nema odgovarajuću građevinsku dozvolu niti ju je zatražio u zagrebačkom Gradskom uredu za graditeljstvo.
- Zgrada se urušila zbog dotrajalosti i nitko nije za to odgovoran. Ali ako netko mora biti kriv, neka to onda budem ja - ponovio je Željko Kerum.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kokyca 09.10.2007.

    ako je to spomenik kulturne baštine kako to može doći u privatne ruke, pa valjda mi plačamo porez i da se takve zgrade održavaju. a što netko pokupi lovu za obnovu u svoj đep, a zgradu proda privatniku i stavi još live u đep, to je več prodlem države.........

  • user_682 09.10.2007.

    frajer je pošteno preuzeo odgovornost...za ostala urušavanja nije nitko, ako želi vratiti u prvobitno stanje to mi samo pokazuje da bez obzira što je ljiga ima savjest. valjda mu je žao..

Komentiraj...
Vidi sve komentare