To je to što me zanima!

Nova pravila: Arsen Bauk svu moć daje gradonačelnicima

Gradonačelnici će dobiti bitne dodatne ovlasti, među kojima je i pravo upravljanja gradskim tvrtkama. Arsen Bauk kaže kako uz to ide i povećana odgovornost
Vidi originalni članak

Predstavnici lokalnih tijela vlasti, koji budu izabrani na izborima u svibnju sljedeće godine, vladat će u svojim sredinama po novim pravilima. Večernji list javlja kako će gradonačelnici dobiti bitne dodatne ovlasti, među kojima je i pravo upravljanja gradskim tvrtkama.

Ministar uprave Arsen Bauk rekao je kako uz to ide i povećana odgovornost te će jednom godišnje gradonačelnici polagati ispit koji će odgovoriti imaju li podršku u Gradskom vijeću. Taj ispit će biti predlaganje proračuna, a na njega će ići i gradski vijećnici. Pokaže li se da se gradonačelnik i vijeće ne slažu i da između njih nema kompromisa, svima mandati prestaju i bira se nova vlast.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 43

  • AleksandraCrna 01.10.2012.

    treba narodu dat vece ovlasti,a ne da budemo taoci nadobudnih kretena,kako je sad kod nas u opcini!!!!

  • user_99623 17.09.2012.

    Dali to znači da gradonačelnici sada mogu gradske tvrtke uvaliti u dugove što porezne što dobavljačima zaposliti familiju i stranačke kolege na neodređeno vrijeme i onda od odgovornosti jedino što im se može dogoditi je to da više ne budu na vlasti? Nažalost to se nekim komentatorima ovdje čini pametnim.

  • zdrawe 17.09.2012.

    samo da sa sebe skinu brige,, divota od vlade..

Komentiraj...
Vidi sve komentare