To je to što me zanima!

Nova premijerka Krišto: 'BiH se treba više posvetiti vladavini prava, ali i ljudskim pravima'

U sklopu programa, Krišto je naglasila kako su joj jedan od prioriteta i euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine kao i vladavina prava i socijalno-ekonomske reforme
Vidi originalni članak

Zastupnički dom parlamenta BiH potvrdio je imenovanje Borjane Krišto za predsjedateljicu Vijeća ministara te zemlje u iduće četiri godine, a u prvom je obraćanju naglasila da novu vlast čekaju brojne ozbiljne reforme. Otkrila je kako su njezini prioriteti napraviti konkretan program rada Vijeća ministara, piše HRT.

U sklopu programa, Krišto je naglasila kako su joj jedan od prioriteta i euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine kao i vladavina prava i socijalno-ekonomske reforme. Izmjene zakona koje od Bosne i Hercegovine traži Europska unija, potrebno je provesti kako bi se osigurala politička stabilnost Bosne i Hercegovine, kao i pravna sigurnost. Vjetar u leđa Bosni i Hercegovini je kandidacijski status koji je dobila prije nekoliko tjedana, a Krišto je zahvalila državama članicama Europske unije koje su dali priliku Bosni i Hercegovini.

- Efekte ove odluke možemo očekivati, po meni, u gospodarskom smislu, ali i u smislu konsolidacije BiH društva. Rekla bih da ovakva odluka ima i formalni, društveni i ekonomski, pa i politički značaj za cijelu Bosnu i Hercegovinu - poručila je Krišto.

Dodala je kako sva tri naroda trebaju imati ista zajamčena prava. Kazala je i kako Bosna i Hercegovina treba surađivati sa svojim susjedima i graditi prijateljske odnose te je posebno zahvalila Hrvatskoj, koja je zaslužna što je BiH dobila kandidacijski status za članstvo u Europskoj uniji.  

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare