To je to što me zanima!

Nova zabava za velike: Dječaci bez štitnika mlate se u kavezu

U Engleskoj je otkriveno kako u borbama u kavezu sada sudjeluju i djeca. Počinju se boriti s pet godina iako organizator tvrdi da nema konkretnih udaraca do 14-e
Vidi originalni članak

Nakon što su otkrili da se u nemilosrdnom sportu sada mlate i dječaci od samo osam godina, borbe u kavezu našle su se pod oštrim kritikama. Na uznemirujućim snimkama iz rasprodanog kluba Greenlands Labour u Prestonu vidi se kako se dječaci bore bez kaciga i štitnika. Hrvaju se i mlate dok posjetitelji navijaju. U jednom trenutku jedan maleni borac je zaplakao. U kavez je ušao medicinski tim kako bi vidjeli može li nastaviti borbu, piše Daily Mail. U pauzama, polugole hostese paradiraju s oznakom runde. 

Organizatori se brane kako je sport siguran, a roditelji u gledalištu. Međutim, liječnici se ne slažu. 

- Ovo nije način za odgajanje djece. Do određene dobi, treba im zaštita - rekao je vikar Timothy Lipscomb. Čak se i borilački stručnjaci slažu da su dječaci trebali barem nositi štitnike. Ipak, organizator Steven Nightingale (28) profesionalni borac u kavezu, kaže kako je sve sigurno i vrlo popularno.

- Počinju se boriti s pet godina, ali tek sa 14 ili 15 smije doći do fizičkog kontakta u borbi. Do tada ne smiju udariti - tvrdi Steven. Za dječaka koji je plakao rekao je kako nije navikao da gubi, a tada je prvi puta izgubio.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • user_49141 22.09.2011.

    Ljudski rod je jadan da nemože biti jadniji.

  • NajluđiVrapčan 21.09.2011.

    Aj ne serite previše moralisti! Ti klinci tj oni pametniji če naučiti gdje se ispoljavaju frustracije! U ringu! Nisam čuo da Cro cop, minotaur i ostale živine mlate sve po cesti ko zadnji idioti! Nasilje je stvar pojedinca i njegove psihe! ako budemo tako gledali onda su jednake šanse da kriminalci postanu i oni koji gledaju Ezela i Šeherezadu i našu elitu na tv-u naprimjer

  • gogson00 21.09.2011.

    I kad taj mališan od 5 godina odraste, radit će ono što je učio kad je bio mali. I evo prave holivudske priče jednog kriminalca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare