To je to što me zanima!

Novac građana RH siguran je u hrvatskim bankama

HNB je prije tri godine natjerao hrvatske banke da smanje ovisnost o izvorima iz inozemstva, a ta se tada nepopularna mjera pokazala kao isplativa
Vidi originalni članak

Andrew Lovegrove, ugledni američki konzultant, procijenio je da je novac hrvatskih građana siguran jer banke nisu kupovale obveznice u SAD-u, pa stoga nisu izložene gubicima. Također, hrvatske banke ne ovise o sredstvima na međunarodnom tržištu gdje je kriza povjerenja. HNB je prije tri godine natjerao hrvatske banke da smanje svoju ovisnost o izvorima iz inozemstva, a ta se tada nepopularna i kritizirana mjera sada pokazala kao isplativa. Osim toga, naglasio je, sve velike hrvatske banke dobro su kapitalizirane i vrlo profitabilne, a u Hrvatskoj postoji osiguranje depozita.

MINISTRI G7 BEZ JASNOG PLANA SPASA OD KRIZE

Ministri financija sedam najrazvijenijih zemalja obećali su koristiti “sve raspoložive instrumente” kako bi spriječili propadanje financijskih institucija i osigurali da banke mogu prikupljati kapital. Ipak nisu podržali britanski plan da država jamči posudbe među bankama. Američki ministar financija Henry Paulson kazao je da razmatraju planove za preuzimanje dioničkih udjela.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • malaysia 11.10.2008.

    isto je siguran kao i prije raspada sfrj - haha , samo vjeruj, stoko sitnog i krupnog zuba

Komentiraj...
Vidi sve komentare