To je to što me zanima!

Novac se "prelijeva" bez traga: Gdje je 1,2 milijuna?

Promidžbena kampanja i spot Postani ambasador hrvatskog turizma u kojoj nogometaši promoviraju Hrvatsku ostala je u sjeni, a platili su je 2,3 mil. kn
Vidi originalni članak

Hrvatska turistička zajednica ne može objasniti kako je potrošila najveći dio novca koji je od Ministarstva turizma dobila za promidžbenu kampanju “Postani ambasador hrvatskog turizma”. Uz kampanje poput “Kad srce kaže ljeto” ili “Tako lijepa, tako naša” ova akcija u kojoj  poznati promoviraju Hrvatsku ostala je u sjeni. Ministarstvo turizma ju je predstavilo prije nešto više od mjesec dana, a platilo ju je 2,3 milijuna kuna. HTZ nam je predočio troškovnik samo za 194.000 kuna.  Taj novac potrošili su za izradu internetskih stranica, videospotove i oglase na internetskim portalima.  Preostalih 2,1 milijun kuna su, tvrde, potrošili na oglašavanje u tiskovnim i elektronskim medijima.  No u tvrtki koja je osmislila kampanju za HTZ kažu da je za oglašavanje predviđeno svega 850.000 kuna. Ostatak novca od 1,25 milijuna kuna, tvrde u toj tvrtki,  'prelio’ se u budžet kampanje 'Kad srce kaže ljeto’. No nitko nam nije htio pokazati nikakav pisani trag o “prelijevanju” novca, tako da nije jasno gdje je završilo spornih 1,25 milijuna kuna novca poreznih obveznika. U Hrvatskoj turističkoj zajednici pravdali su se da su sigurno pogriješili dok su prepisivali raniji plan.U Ministarstvu turizma nisu htjeli pričati o brojkama jer sve, kažu, organizira Hrvatska turistička zajednica. 
HTZ su prozivali i za plagijat kampanje Postani ambasador hrvatskog turizma. Tvrtka Albatros Media tvrdi kako im je HTZ uzeo ideju nakon što su je predstavili lani na konferenciji u zagrebačkom Sheratonu.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • user_38482 17.07.2009.

    a možda je..ministar platio umjetnu oplodnju svojoj djevojci, pa kad je ona napokon zatrudnjela, odlučio ju ženiti.. a da bi ubrzo nakon toga i jedno i drugo htio zabraniti... aj, ješen ti, skupa neka oplodnja..skupi neki principi..

  • hihlander 17.07.2009.

    de looooooool kakva je to smjeshna cifra :S gdje su novci opchenito????? pita se narod!!!! gdje su one afere maestro, satovi sanaderovi, kamioni, wc od milijun de loooooool? odakle ako drzhava nema novaca kako u doba recesije ministri si grade "kuchu" od 4 milijuna kn. PRESTANITE LAGAT NAROD!!! I BACAT IM KAJMAK U OCHI!! PA NISMO VESLA SISALI!!!

  • antisa52 17.07.2009.

    Ma gdje je,sada ,,USKOK\"koliko takvih preljevanja samo ima-pronađite,i EVO UDŽBENIKA,I PRIJEVOZA,svims školarcima,a ne besplatnog ljetovanja,i 1000 kn.za telefoniranje svima saborcima !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare