To je to što me zanima!

Novartis uskače u pomoć: I oni će proizvoditi Pfizerovo cjepivo

Ovisno o konačnom sporazumu, Novartis planira započeti proizvodnju u drugom kvartalu 2021., priopćila je u petak tvrtka sa sjedištem u Baselu. Novartis je dodao da će koristiti proizvodne pogone u Steinu
Vidi originalni članak

Švicarski proizvođač lijekova Novartis potpisao je preliminarni ugovor o osiguranju dodatnih proizvodnih kapaciteta za cjepivo Pfizera/BioNTecha kako bi se ubrzala proizvodnja cjepiva protiv koronavirusa, javlja u petak agencija Reuters. 

Ovisno o konačnom sporazumu, Novartis planira započeti proizvodnju u drugom kvartalu 2021., priopćila je u petak tvrtka sa sjedištem u Baselu. Novartis je dodao da će koristiti proizvodne pogone u Steinu blizu rijeke Rajne kod njemačke granice. 

Regulatori su odobrili tri cjepiva zapadnih kompanija Pfizera/BioNTecha, AstraZenece i Moderne, ali ograničena proizvodnja i kašnjenje s isporukom koče napore za brzim cijepljenjem najrizičnijih skupina u pandemiji koronavirusa. 

Najava Novartisa uslijedila je nakon što je francuski Sanofi ovaj tjedan objavio da će pomoći BioNTechu da isporuči 125 milijuna doza mRNA cjepiva Europskoj uniji. 

- Novartis se mobilizira na više strana kako bi podržao globalni odgovor na pandemiju - rekao je Steffen Lang iz tvrtke. 

Novartis nije otkrio detalje o količini cjepiva koje će proizvesti za Pfizer, ali je dodao da je u "uznapredovalim raspravama" s drugim kompanijama o preuzimanju dijelova proizvodnje za cjepiva i terapije.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • BlackRaven 29.01.2021.

    Samo sam čekao kad će počet sa "podizvođačima" kad krene sve po zlu, a hoće jer imaš posla sa Pfizerom, da se mogu izgovoriti da "oni nemaju veze sa time, to je podizvođačeva greška što su ljudi umrli/sterilizirani"..Već viđeno od njih..

Komentiraj...
Vidi sve komentare