To je to što me zanima!

Nove komplikacije: Slovenija sada želi cijeli Piranski zaljev?

Neki ministri misle da bi od Arbitražnog suda trebali tražiti da Sloveniji pripadne cijeli teritorij povijesne općine Piran, odnosno cijeli Piranski zaljev, sve do Savudrije
Vidi originalni članak

Ne prestaju problemi između Hrvatske i Slovenije. Osim činjenice da je Slovenija jedina zemlja koja još nije pokrenula ratifikaciju hrvatskog pristupnog sporazuma, te neslaganja oko rješavanja pitanja Ljubljanske banke, počela se komplicirati i situacija s arbitražom oko pitanja granice. 

Jasno je kako Slovenija po tom pitanju više ne može blokirati Hrvatsku niti bilo što zahtijevati, već samo izložiti svoje argumente arbitrima. No, na dnevnom redu sjednice slovenske vlade u četvrtak je bio podnesak kojim dvije države do 11. veljače moraju sudu predočiti svoje viđenje predmeta spora i svoje zahtjeve. Janša je priznao kako vlada ima problema s podneskom koji je priredila stručna skupina od više od 20 međunarodnih odvjetnika, i da su ga poslali na doradu.

Kako je izvijestilo Delo, slovenska vlada je prošli tjedan pokušala potvrditi taj ključni dokument o arbitraži, ali bez uspjeha, jer pojedini ministri smatraju da Slovenija treba od arbitražnog suda tražiti da joj pripadne cijeli teritorij povijesne općine Piran - koji uključuje cijeli Piranski zaljev, sve do Savudrije.

Idi na 24sata

Komentari 172

  • blok70a 27.01.2013.

    Koliku ce vam uslugu uciniti Slovenci ako zbog njih ne udjete u EU,niste ni svesni.EU danas i pre 15,20 godina nisu ni priblizno iste.Zivi bili pa videli...

  • IvanKomerički 27.01.2013.

    Ma da nebi jos i Istru skupa sa Rijekom pa sve do Delnica..KAKO DA NE!!!

  • Ifeoma Nnenna Dieke 27.01.2013.

    Francek da je živ bi im poslal "Krešeka" (Petra Krešimira IV) u posjetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare