To je to što me zanima!

Policija i inspektori kontrolirat će okupljanja s više od 100 ljudi

Organizatori obavezno moraju voditi evidenciju sukladno preporukama Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo, a za vrijeme okupljanja svi su dužni pridržavati se preporučenih mjera
Vidi originalni članak

Stožer za civilnu zaštitu donio je nove odluke za zaštitu od korona virusa, a odnose se na okupljanja na kojima je više od 100 ljudi. 

Organizatori takvih okupljanja obavezni su o tome obavijestiti Stožer civilne zaštite najkasnije 48 sati prije okupljanja. U obavijesti moraju navesti koja je svrha okupljanja, podatke o kontakt osobi i koliko ljudi očekuju. 

POGLEDAJTE VIDEO: Hoće li se situacija s koronom pogoršati? 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Također, organizatori obavezno moraju voditi evidenciju sukladno preporukama Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo, a za vrijeme okupljanja svi su dužni pridržavati se preporučenih mjera. No, ako se netko ipak zarazi na okupljanju, organizator je obavezan poslati evidenciju nadležnom stožeru. 

U obavijesti Stožera stoji i kako će ovu novu mjeru kontrolirati jedan policajac i jedan inspektor Ravnateljstva civilne zaštite. 

BRNABIĆ SE OBRAĆA SRBIJI: 'Imamo najgori dan epidemije, prosvjedovati je neodgovorno!'

Ova odluka na snagu stupa od 13. srpnja, odnosno od ponedjeljka. 

Idi na 24sata

Komentari 212

  • 11.07.2020.

    Ljudi, stojte zdravo, u ovoj bolesnoj zemlji...

  • safirni tocak mama bucibuci 11.07.2020.

    Oni vam zele dobro, zbog toga vas kontroliraju, jer vi ste pre glupi i neznate kontrolirati sebe, ko neki majmuni na savani, urlate i kristite, dozvat cete lava, da drzava ne brine o vama pustila bi vas sve da umrete od zaraze, a ne slala policiju da vas tjera doma jer da ponovim, nezreli i glupi ste, potrovat cete cjeli narod i zaraziti svojim poremecenim i neodgovornim ponasanjem, unutarnji neprijatelj nikada ne spava, to svojim ponasanjem vecina vas sa svojim nezasluzenim slobodama potvrdjuje iz dana u dan, siritelji zaraze su neprijatelji naroda, drzave i jedinstva u kojemu svi mi zivimo i kao takvi snosit cete posljedice.

  • 11.07.2020.

    Bivše komunjare su sto puta bolji od ovih poslijeratnih. Toliko buke i borbe, da bi narod vratili na nivo prijeratnog Hrvata, punog želje za promjene. Mnogi su i robovali za Hrvatsku i vjerojatno se srame, ili su se dobro uhljebili. Gdje je nestao čovjek u Hrvata. Molim uhljebe da me oslobode žalovanja na ovaj post, koji je pisan za napredne a ne za nazadne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare